BREAKING NEWS
latest

4 τρόποι για να γελάμε περισσότερο!



Το γέλιο μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις συγκρούσεις καλύτερα γιατί μας δίνει μια πιο ισορροπημένη προοπτική.

Τα προβλήματα μοιάζουν λιγότερο φορτισμένα και ...ισχυρά. Τα διάφορα θέματα που προκύπτουν μας αγγίζουν, αλλά δε μας κυριεύουν. Εάν είμαστε σε θέση να γελάμε με τα προβλήματα, τότε αυτά φθίνουν. Το γέλιο μας βοηθάει να χαλαρώσουμε, μειώνοντας το στρες και την ένταση.

Συμπεριλάβετε γέλιο στην πρωινή σας ρουτίνα.

Πολλοί από εμάς έχουμε μια ρουτίνα που ακολουθούμε κάθε πρωί. Πόσο περίπου προσθέτουμε το γέλιο σ’αυτή; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γελάμε περισσότερο από το πρωί που ξυπνάμε. Βάλτε στο ξυπνητήρι έναν αστείο ήχο που σας κάνει να γελάτε, έτσι το ξυπνητήρι θα γίνει λιγότερο εκνευριστικό. Πιείτε τον καφέ σας σε μία αστεία κούπα που έχετε φτιάξει ή αγοράσει, έτσι ο καφές σας θα γίνει πιο ευχάριστος και η διάθεσή σας θα αλλάξει πριν ακόμα πάτε στη δουλειά.

Περάστε χρόνο με αστείoυς ανθρώπους.

Το γέλιο είναι μεταδοτικό αν βρίσκεστε με χαρούμενους και όλο ζωή ανθρώπους, τότε θα σας μεταδώσουν λίγο από την θετική τους ενέργεια. Τώρα δεν λέω οτι θα πρέπει να απορρίψετε εντελώς τον παλιό σας φίλο, αλλά ήρθε η στιγμή να μάθετε με ποιους θα πρέπει να περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας έτσι ώστε να είστε χαρούμενοι και ισορροπημένοι. Με άλλα λόγια θα πρέπει να βρισκόμαστε με ανθρώπους που είναι γενναιόδωροι στο γέλιο και όχι συγκρατημένοι.

Δεν μπορείτε να γελάσετε στην δουλειά; Να προγραμματίσετε να γελάσετε αργότερα.

Στην δουλειά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εφικτό να γελάς συνέχεια, μπορείς όμως να προγραμματίζεις να γελάς μετά από αυτή… Και όταν λέω να προγραμματίζεις, προς Θεού, δεν εννοούμε να βάλετε ειδοποίηση στο κινητό, αλλά μετά τη δουλειά προγραμματίστε μια συνάντηση με φίλους ή ακόμη και όταν είστε μόνοι στο σπίτι βάλτε μια αστεία ταινία στο dvd.

Σε μια μελέτη του 2006, επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας, μέτρησαν σε άνδρες εθελοντές τις ορμονικές αλλαγές στο αίμα όταν αυτοί έβλεπαν μια αστεία ταινία που αναμενόταν ότι θα τους προκαλούσε πολύ γέλιο. Οι μετρήσεις έδειξαν πτώση κατά 39% των επιπέδων της κορτιζόνης στο αίμα, η οποία είναι ορμόνη που σχετίζεται με το στρες και πτώση κατά 70% της αδρεναλίνης, η οποία είναι η κατεξοχήν ορμόνη του στρες. Η μείωση των ορμονών του στρες συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ελαττώνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Είναι απαραίτητο να προσπαθούμε όλοι καθημερινά, να έχουμε μια καλή δόση γέλιου.

Απενεργοποιήστε τις ειδήσεις.

Είναι πιο δύσκολο να γελάσετε, αν ξεκινήσετε τη μέρα σας με το άκουσμα για τον ΕΝΦΙΑ και για όλες αυτές τις ραδγαίες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές. Αντ 'αυτού, κατεβάστε μια κωμωδία ή ακούστε χιουμοριστικά ραδιοφωνικά προγράμματα. Είναι αλήθεια, πως την ενημέρωση τη χρειαζόμαστε, αλλά περισσότερο χρειαζόμαστε τη ζωή και να περνάμε καλά.

Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου.

Είστε πιθανώς ένα πολυάσχολο πρόσωπο, αλλά μαθαίνοντας να παίρνετε χρόνο για τον εαυτό σας, θα ελαφρύνει η διάθεσή σας σημαντικά και θα σας κρατήσει ήρεμο και πιο αισιόδοξο. Η φιλοδοξία και το έργο είναι καλά πράγματα, αλλά με μέτρο, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή. Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε κάτι που σας αρέσει κάθε μέρα. Χαλαρώστε παίζοντας ένα παιχνίδι και χαμογελάστε στον εαυτό σας. Διατηρήστε τον έλεγχο της διάθεσής σας κάθε στιγμή.

flowmagazine.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID