BREAKING NEWS
latest

Διάλεξη του πρέσβη της Νοτίου Κορέας για τις σχέσεις Αθήνας - Σεούλ



Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Kέρκυρα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2016.

Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέψεις και γαστρονομικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως τη Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χίο και τώρα την Κέρκυρα, με στόχο την προώθηση του Κορεάτικου πολιτισμού και της Κορεάτικης κουλτούρας στη χώρα μας.

 «Πολίτες της Νότιας Κορέας επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα για να γνωρίσουν τον πολιτισμό της. Εμείς ως πρεσβεία στοχεύουμε στην γνωριμία των ελλήνων με την κουζίνα αλλά και τον πολιτισμό της Κορέας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Η πρεσβεία διοργάνωσε προβολή Κορεάτικης ταινίας στις 14 Δεκεμβρίου 2016 στον κινηματογράφο «Ορφέα» όπου πολλοί πολίτες της Κέρκυρας έδωσαν το «παρών» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέρος του κορεατικού πολιτισμού που είναι ο κινηματογράφος.

Ο πρέσβης  κ. Ahn Youngjip έδωσε διάλεξη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τίτλο «Επισκόπηση των Σχέσεων μεταξύ της Κορέας και της Ελλάδας: Με Έμφαση στις Επιρροές της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Κορέα και η άποψη της Κορέας για το νησί της Κέρκυρας».

 Η διάλεξη έγινε παρουσία φοιτητών, καθηγητών καθώς και του αντιπρύτανη καθηγητή κ. Ιωσήφ Παπαδάτου ο οποίος καλωσόρισε τον κ. πρέσβη στο Πανεπιστήμιο και αναφέρθηκε περιεκτικά στη κοινή πορεία των δύο λαών, της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Το διήμερο πρόγραμμα επίσκεψης του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στη Κέρκυρα περιελάμβανε μια βραδιά γευσιγνωσίας στο ξενοδοχείο Corfu Palace όπου οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την Κορεάτικη κουζίνα.

Ο πρέσβης κ. Ahn είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και το Αχίλλειο.



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID