Πέμπτη

Πως πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας πριν το μακιγιάζ;Όπως ο ζωγράφος χρειάζεται καθαρό καμβά, έτσι και στο μακιγιάζ χρειάζεται μια καλή βάση για να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Αν η επιδερμίδα σου δεν είναι καλά ενυδατωμένη και περιποιημένη, όσο εξοικειωμένη και αν είσαι και όσο καλά προϊόντα και αν χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα δεν θα είναι άψογο…

Μάθε λοιπόν τα 4 tips περιποίησης της επιδερμίδας πριν το μακιγιάζ:

Πρέπει η επιδερμίδα σου να είναι πεντακάθαρη:

Διώξε τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ένα ελαφρύ πίλινγκ 1-2 φορές την εβδομάδα και μην ξεχνάς το καθημερινό ντεμακιγιάζ! Πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καλλυντικό χρησιμοποίησε μια λοσιόν, ένα γαλάκτωμα ή το σαπούνι προσώπου σου για να καθαρίσεις τέλεια την επιδερμίδα σου.

Καλή ενυδάτωση:

Οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα πριν το μακιγιάζ! Έτσι, το foundation σου θα απλωθεί και θα «στρώσει» καλύτερα, ενώ θα κρατήσει αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες.

Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις ξηρό και ξεφλουδισμένο πρόσωπο;

Αν έχεις πολύ ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα καλύτερα χρησιμοποίησε μια BB Cream ή ένα αντηλιακό προϊόν με χρώμα και μην βάλεις «βαρύ» μέικ απ, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο από το επιθυμητό…

Καθαρά σφουγγαράκια και πινέλα:

Φρόντισε πριν από κάθε χρήση των εργαλείων του μακιγιάζ σου να είναι απόλυτα καθαρά! Πλύνε τα με λίγο σαπούνι για τα πιάτα, ή το σαπούνι προσώπου και αποθήκευσε τα σε καθαρό μέρος. Έτσι θα αποφύγεις πιθανές μολύνσεις στην επιδερμίδα σου.

socialista.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: