BREAKING NEWS
latest

Η εξυπνάδα εξαρτάται από το μέγεθος της κόρης του ματιού!



"Κοιτάζοντας κατευθείαν στα μάτια ενός ατόμου ανακαλύπτεις σίγουρα πολλά γι’ αυτόν. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα μάτια δείχνουν και το επίπεδο της νοημοσύνης", αναφέρεται στο Discover.

Στη νέα μελέτη, ο ψυχολόγος Jason S. Tsukahara και οι συνεργάτες του βρήκαν μια θετική συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους της κόρης και της γνωστικής ικανότητας. Φυσικά, οι κόρες διαστέλλονται όταν το μάτι πρέπει να απορροφήσει περισσότερο φως, όπως όταν χρειάζεται να προσαρμοστεί σε συνθήκες ενός σκοτεινού δωματίου.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι αλλαγές στο μέγεθος της κόρης συμβαίνουν σε μια σειρά από περιστάσεις που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τις αλλαγές στα επίπεδα φωτός. Η έρευνα της νευρολογίας έχει δείξει μια στενή συσχέτιση του μεγέθους της κόρης με τη δραστηριότητα της νορεπινεφρίνης, που ρυθμίζει την ικανότητα των νευρώνων να είναι πιο ευαίσθητοι σε εισερχόμενα σήματα.

Με άλλα λόγια, είναι πιθανό ότι ο βασικός παράγοντας εδώ είναι η υψηλότερη σηματοδότηση της νορεπινεφρίνης. Θα ήταν λογικό οι πιο ευφυείς άνθρωποι να είναι πιο ευαίσθητοι σε διεγερτικά και ανασταλτικά σήματα στο νευρικό σύστημα. Αν λοιπόν τα υψηλότερα επίπεδα νορεπινεφρίνης συσχετίζονται με το μεγαλύτερο μέγεθος της κόρης, τότε η σύνδεση έχει νόημα.

perierga.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID