BREAKING NEWS
latest

Τα ίχνη του χρόνου στο πρόσωπο δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη. Μύθοι και αλήθειες για την χαλάρωση του δέρματος


Για τους περισσότερους, τα ίχνη του χρόνου στο πρόσωπο δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη. Μύθοι και αλήθειες για τις σακούλες στο πρόσωπο και τρόποι για να εμποδίσουμε την πτώση.

Kοιμάστε μπρούμυτα

Λάθος: Η στάση στον ύπνο δεν προκαλεί σακούλιασμα αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες που δημιουργούνται από τον ύπνο. Τις λεπτές γραμμές που βλέπετε κάθε πρωί στον καθρέφτη του μπάνιου και προκαλούνται από το μαξιλάρι σας, που πιέζει το ευαίσθητο δέρμα. Σε νεότερη ηλικία, δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα γίνεται λιγότερο ανθεκτικό και μπορεί να διατηρεί τις ρυτίδες. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγετε είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Αν στριφογυρίζετε πολύ τη νύχτα στον ύπνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό μαξιλάρι που ενθαρρύνει τον ύπνο ανάσκελα και ελαχιστοποιεί την επαφή μεταξύ προσώπου και μαξιλαριού. Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζουμε στάση 11 φορές κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Τρέξιμο

Λάθος. Το σακουλιασμένο δέρμα οφείλεται σε 2 παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία. Απώλεια κολλαγόνου, που δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, και απώλεια λίπους από το πρόσωπο. Όταν αυτά λείπουν, το δέρμα πέφτει. Ενώ όλο το σώμα ανεβοκατεβαίνει όταν τρέχετε δεν είναι πιθανό να βλάπτετε το κολλαγόνο. 

Πιο πιθανή αιτία είναι οι πολλές ώρες που ασκείστε σε εξωτερικό χώρο και σημαίνουν περισσότερη έκθεση στον ήλιο ο οποίος με τον καιρό διασπά το κολλαγόνο. Βάλτε άφθονο αντηλιακό πριν βγείτε για άσκηση, ακόμα και αν γυμνάζεστε στο κρύο.


Ασκήσεις προσώπου για μείωση του πεσμένου δέρματος

Αλήθεια, αλλά με επιφύλαξη. Τέτοιες ασκήσεις αυξάνουν το μέγεθος των μυών του προσώπου, που ενώ θεωρητικά εξουδετερώνουν μέρος του πεσμένου δέρματος, επίσης προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης. Ενώ λίγες ασκήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να χειροτερέψουν το ‘’πόδι της χήνας’’. Αν δεν εναντιώνεστε στην ιδέα της βοήθειας από χειρουργό ή δερματολόγο μπορείτε ενδεχομένως να επιλέξετε το μπότοξ.

Προϊόντα που βοηθούν

Αλήθεια. Μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία από την εξωτερική πλευρά. Δοκιμάστε προϊόντα τοπικής εφαρμογής με ρετινόλη ή συνταγογραφούμενα με ρετινοειδή που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ορούς βιταμίνης C που βοηθούν στην ανάκτηση της ελαστικότητας. Σε έρευνα, καθημερινή χρήση πυκνογενόλης αύξησε την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς και την παραγωγή υαλουρονικού οξέως κατά 44%.

Απώλεια βάρους προκαλεί σακουλιασμένο πρόσωπο

Αλήθεια: Όταν παχαίνετε, το δέρμα στο πρόσωπο τεντώνει. Αν τελικά χάσετε τα επιπλέον κιλά ενδεχομένως θα παρατηρήσετε σακούλες κάτω από τα μάτια και πεσμένο σαγόνι. Καθώς μεγαλώνετε και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του όταν το τεντώνετε δεν θα επιστρέψει στην αρχική του εμφάνιση-αυτή που είχατε σε νεαρότερη ηλικία.

iatronet.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID