BREAKING NEWS
latest

Το φιλί σου βγάζει στο φως τα πραγματικά συναισθήματά σου για κάποιον


Όταν φιλάς τον καλό σου, το κεφάλι σου γέρνει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά; Γιατί σε ρωτάμε; Πολύ απλά γιατί αυτή η μικρή κίνηση "δείχνει" κάτι για το μέλλον της σχέσης σας.  

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Saskatchewan, οι οποίοι σε νέα έρευνά τους διαπίστωσαν μια βασική διαφορά ανάμεσα σε εκείνους που γέρνουν το κεφάλι τους από τη μια ή από την άλλη πλευρά αντίστοιχα, όταν φιλούν.

Σύμφωνα με αυτούς, η κατεύθυνση που αυθόρμητα επιλέγεις, αποκαλύπτει το πόσο ουσιαστικά ερωτικά ή πλατωνικά είναι τα αισθήματα που τρέφεις για το έτερον ήμισυ. Για την έρευνά τους, οι Καναδοί ψυχολόγοι ανέλυσαν 500 φωτογραφίες με άτομα που φιλιούνται. 

Επιπλέον, συνέκριναν τα φιλιά που δίνουν τα άτομα με τα μέλη της οικογένειάς τους και τα φιλιά ανάμεσα στα ζευγάρια και εντόπισαν ότι στο 80% των περιπτώσεων τα ζευγάρια γέρνουν ελαφρώς προς τα δεξιά όταν φιλιούνται, ενώ τα πλατωνικά φιλιά έχουν κλίση προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα αριστερά.

«Φαίνεται ότι ανάλογα με το αν η συνθήκη στην οποία φιλάμε κάποιον είναι πλατωνική ή ρομαντική επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που το κάνουμε», υπογράφουν οι συγγραφείς της παραπάνω έρευνας, οι οποίοι επίσης δηλώνουν ότι στόχους του τώρα είναι να εξηγήσουν γιατί ασυνείδητα επιλέγουμε τις συγκεκριμένες πλευρές κατά περίσταση.

allyou.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID