BREAKING NEWS
latest

Haenyo: Οι τελευταίες «γοργόνες» από την Κορέα που βουτούν στα παγωμένα νερά για όστρακα (Video)


Η Κορέα είναι γνωστή για την παράδοση που έχει στους δύτες που βουτούν στα βαθιά προκειμένου να πιάσουν όστρακα, αχινούς και άλλα ψαρικά. 

Αρχικά, το επάγγελμα ήταν αποκλειστικά αντρική υπόθεση, αλλά από τον 18ο αιώνα και μετά, οι γυναίκες δύτες, γνωστές και ως «Haenyo» (που σημαίνει γυναίκες της θάλασσας), άρχισαν να επικρατούν στο επάγγελμα.

Η κατάδυση δεν είναι εύκολη δουλειά. Οι Haenyo βουτούν στα 20 μέτρα στο παγωμένο νερό, χωρίς εξοπλισμό, κρατώντας την ανάσα τους για πάνω από 2 λεπτά κάθε φορά. Μέσα από αυτή την τέχνη, πολλές ήταν οι γυναίκες, που κατάφερναν να φέρνουν μεγαλύτερο εισόδημα σπίτι από τους άντρες τους.

Μερικούς αιώνες αργότερα, το 2016, η παράδοση αυτή υπάρχει ακόμα, αλλά μάλλον όχι για πολύ. Φαίνεται ότι το επάγγελμα εκλείπει και αυτές οι γυναίκες θα είναι οι τελευταίες που το εξασκούν, όπως αναφέρει η The Huffington Post

Οι περισσότερες γυναίκες της νέας γενιάς που γεννιούνται στα νησιά και παραδοσιακά θα συνέχιζαν το επάγγελμα των Haenyo, πλέον φεύγουν για να σπουδάσουν και να κυνηγήσουν κάποια άλλη καριέρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 η πλειονότητα των Haenyo ήταν γυναίκες άνω των 70 ετών, χωρίς να υπάρχει νέα γενιά γυναικών για να εκπαιδεύσουν και να πάρουν τη θέση τους.



Δείτε το Video:




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID