BREAKING NEWS
latest

Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την κοινή αγορά της ΕΕ αρκεί να έχουν λιγότερους αλλοδαπούς


Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για τον έλεγχο της μετανάστευσης από την διατήρηση της κοινής αγοράς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. 

Κάτι που συνηγορεί στο ότι η στρατηγική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit είναι στο ίδιο πνεύμα με την άποψη που επικρατεί στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες, θεωρούν πιο ανησυχητικές τις εισροές αλλοδαπών στη Μεγάλη Βρετανία από το να χάσει η χώρα την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Το 58% συμφωνεί με τον τρόπο που έχει χειριστεί έως τώρα το διαζύγιο η Μέι.

Έτσι, η δημοσκόπηση, όπως σχολιάζει το Bloomberg, δείχνει ότι βρίσκει κάλυψη από την κοινή γνώμη το σχέδιο της Μέι να δώσει προτεραιότητα στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την κοινή αγορά, κατά τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Και όπως φαίνεται, μόνο το City ανησυχεί για το καθεστώς εμπορίου που θα έχει η Βρετανία μετά την έξοδο.

Άλλωστε, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών είναι και ένας από τους λόγους που η πλειοψηφία των Βρετανών ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου. Και η πτώση της αξίας της λίρας κατά 18% από το δημοψήφισμα, δεν δείχνει να πτοεί τους Βρετανούς, όπως επίσης έδειξε η έρευνα. Αφού, εάν γινόταν ξανά δημοψήφισμα, το 47% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε «έξοδο από την ΕΕ», ενώ το 46% θα ψήφιζε «παραμονή».

huffingtonpost.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID