Κυριακή

Ιμάμης Αγίας Σοφίας: ''Εδώ βρίσκομαι στην κορυφή''Το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας 80 χρόνια μετά το 1936 διόρισε μόνιμο Ιμάμη στο Ναό της Αγίας Σοφίας, όπου πλέον θα ακούγεται από τους μιναρέδες η προσευχή πέντε φορές την ημέρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την απόφαση του διορισμού, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Θρησκευμάτων που για πρώτη φορά διόρισε έναν Ιμάμη στην Αγία Σοφία".

Να αναφερθεί ότι ο Ιμάμης της Αγίας Σοφίας σε δηλώσεις του σχετικά με τον διορισμό, τόνισε ότι "αυτός ο χώρος είναι όπως ξέρετε ένα σύμβολο! Φίλοι και συγγενείς όταν έμαθαν το νέο του διορισμού μου, άρχισαν να λένε: χότζα ευχόμαστε αργότερα να πας στο τάδε τζαμί. Εγώ όμως τους απαντώ πως εδώ βρίσκομαι στη κορυφή".

"Το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι πέραν των στόχων μου. Αν και νιώθω ανάξιος, θα αποδεχθώ ότι έτσι έκρινε ο Θεός" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρώτος Ιμάμης της Αγίας Σοφίας μετά από 80 χρόνια.

Σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ ο τουρικός λαός σχολιάσε θετικά τον διορισμό του Ιμάμη, λέγοντας ότι ο διορισμός αυτός είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά ακόμα δεν έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Πάντως ο διορισμός του Ιμάμη της Αγίας Σοφίας έγινε μια μέρα πριν την 25η επέτειο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, κάνοντας λόγο για ένα "δώρο" της Τουρκίας στο Φανάρι.

romfea.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: