BREAKING NEWS
latest

Κι όμως, το μήκος των δαχτύλων σου «προδίδει» στοιχεία της προσωπικότητας σου!


Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι να σου διαβάζουν την παλάμη, όλοι μεταξύ μας γνωρίζουμε πως δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από... απάτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα χέρια σου μπορεί να κρύβουν άλλα ενδιαφέροντα μυστικά. 

Όπως βλέπεις, οι ερευνητές γνωρίζουν καιρό τώρα πως τα υψηλά επίπεδα προγεννητικής έκθεσης στην τεστοστερόνη μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των δεικτών σου, δημιουργώντας έτσι μια σχετική διαφορά μήκους ανάμεσα στον δείκτη και στον παράμεσο. 

Αυτός είναι κι ο λόγος που συχνά οι άντρες έχουν μεγάλη διαφορά μήκους μεταξύ αυτών των δαχτύλων - οι γυναίκες με μικρότερη προγεννητική έκθεση στην τεστοστερόνη και υψηλότερη στα οιστρογόνα, έχουν συνήθως μικρή διαφορά μήκους μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου.

Κι ενώ κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σύνδεση μεταξύ του μήκους των δακτύλων και της προσωπικότητας είναι... αστεία, κάποιοι άλλοι ερευνητές που εξακολουθούν να μελετούν τα ανθρώπινα χέρια έχουν αποκαλύψει κάποια αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία μέχρι στιγμής, όπως τα παρακάτω:


Το χαρακτηριστικό αυτό συσχετίζεται με υψηλά επίπεδα έκθεσης στην τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα. Όσο πιο κοντός είναι ο δείκτης σου σε σχέση με τον παράμεσο, τόσο μεγαλύτερη η έκθεση.

1. Υπερτερείς σε δραστηριότητες που απαιτούν αντοχή.

Γυναίκες με μεγαλύτερη έκθεση στην τεστοστερόνη είχαν καλύτερη απόδοση σε αθλήματα αντοχής όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων ή ο μαραθώνιος, σε σχέση με εκείνες που είχαν μικρότερη έκθεση στην τεστοστερόνη.

2. Τα παζλ, ο κύβος του Ρούμπικ και τα Μαθηματικά είναι δυνατά σου σημεία.

Αναφορικά με τη διαφορά στην πνευματική και εγκεφαλική λειτουργία των ανδρών και των γυναικών οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας έκαναν ένα πείραμα θέλοντας να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι με μικρότερο τον δείκτη έχουν κλίση σε πιο εξειδικευμένα νοητικά θέματα! Πριν ξεκινήσει λοιπόν το πείραμα διοχέτευσαν στο αίμα τους ενέσιμα μία ποσότητα τεστοστερόνης και τους ζήτησαν να πλοηγηθούν σε ένα περιβάλλον 3D και να προβλέψουν την σχήμα μπορεί να πάρει ένα αντικείμενο αν το γυρίσουν μέσα σε αυτό το ψηφιακό-φαντασιακό περιβάλλον. To πείραμα απέδειξε ότι οι γυναίκες που δέχθηκαν εξωτερικά την ορμόνη της τεστοστερόνης έδειξαν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με εκείνες που έχουν φυσικά στο σώμα τους κάποιες ποσότητες τεστοστερόνης.

3. Έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να απατήσεις τον/τη σύντροφο σου.

Μεγαλύτερη προγεννητική έκθεση στην τεστοστερόνη δηλώνει και σεξουαλική ασυδοσία, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Biology Letters, όπου οι ερευνητές συνέκριναν τις σεξουαλικές συνήθειες 575 ενηλίκων σε σχέση με το μήκος των δαχτύλων τους.

4. Είναι πολύ πιθανό να ελκύεις περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό.

Σε μία μελέτη σ' ένα Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου οι ερευνητές αξιολόγησαν τα χέρια 720 ανδρών και γυναικών και τους ρώτησαν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη σειρά που γεννήθηκαν στην οικογένεια, εκτός από τους άντρες, οι γυναίκες που αυτό-προσδιορίστηκαν ως λεσβίες έτειναν να έχουν μεγαλύτερη διαφορά μήκους μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου.

5. Έχεις μεγαλύτερα... προσόντα.

Οι άνδρες των οποίων ο δείκτης και ο παράμεσος δεν έχουν το ίδιο μήκος, φαίνεται να είναι πιο «προικισμένοι» σε ότι αφορά το μήκος του πέους τους, υποστηρίζουν ερευνητές από τη Νότια Κορέα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Asian Journal of Andrology.


Το χαρακτηριστικό αυτό συσχετίζεται με χαμηλότερη επίπεδα έκθεσης στην τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα.

5. Είσαι απόλυτα μονογαμικός/η.

Υπήρχε γενικότερα η άποψη μεταξύ των βιολόγων πως οι γυναίκες προτιμούν τη μονογαμία καθώς οι απόγονοί τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν όταν ο σύντροφος τους παραμένει πιστός στη σχέση. Η έρευνα λοιπόν στο Biology Letters επιβεβαίωσε με τεκμήρια την εν λόγω αντίληψη λέγοντας πως οι γυναίκες που έχουν εκτεθεί περισσότερο στα οιστρογόνα προτιμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις σε σχέση με τους άνδρες ή τις γυναίκες που έχουν εκτεθεί περισσότερο στην τεστοστερόνη, οι οποίοι προτιμούν να φλερτάρουν από δω κι από κει.

6. Έχεις καλύτερη μνήμη.

Είναι πια και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα άτομα με ίδιο μήκος δείκτη και παράμεσου έχουν πολύ καλύτερη μνήμη και αποδίδουν καλύτερα σε εργασίες που απαιτούν από αυτούς να θυμούνται πράγματα.

7. Είσαι πιο επιρρεπής στο άγχος και την κατάθλιψη.

Με το να έχεις εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων κατά την ανάπτυξη σου στη μήτρα, αυξάνονται οι πιθανότητες για αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, ασθένειες που συχνά πλήττουν κυρίως τις γυναίκες.

8. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να παντρευτείς.

Σ' ένα έγγραφο του 2000 που δημοσιεύθηκε στην ιατρική εφημερίδα Evolution & Human Behavior, οι ερευνητές ανέφεραν πως οι Αγγλίδες γυναίκες των οποίων τα χέρια μαρτυρούσαν μικρότερη προγεννητική έκθεση στην τεστοστερόνη, ήταν πιο πιθανό να είναι παντρεμένες, γεγονός που υποδηλώνει μία φυσική έλξη των αντρών για γυναίκες που έχουν έντονα θηλυκά χαρακτηριστικά.

neopolis.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID