BREAKING NEWS
latest

Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν;


Πώς εξηγείται επιτέλους το φαινόμενο 'τρώω ό,τι θέλω και δεν παχαίνω';

Η σωστή διατροφή είναι ένα από τα μεγαλύτερα βάσανά μας καθώς από πολύ μικρή ηλικία μπαίνουμε στο τρυπάκι της δίαιτας και περιορίζουμε τρομερά τον εαυτό μας γιατί φοβόμαστε τα περιττά κιλά.

Υπάρχει όμως μια σπάνια περίπτωση ανθρώπων, κάτι σαν μονόκεροι που έχουν ξεφύγει από κάποιο παραμύθι, που τρώνε ό,τι θέλουν και δεν παχαίνουν. Σίγουρα έχεις συναντήσει έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου και σίγουρα σε εκνεύρισε όταν εσύ έτρωγες σαλάτα με παξιμάδια σου είπε ότι τρώει 2 cheeseburger για βραδινό αλλά έχει καλό μεταβολισμό και τα καίει όλα.

Τι είναι λοιπόν αυτό που τους κάνει να τρώνε ό,τι αηδία θέλουν χωρίς να παχαίνουν;

Μια καινούρια έρευνα αποκάλυψε ότι το σώμα του καθένα αντιδρά με τελείως διαφορετικό τρόπο στις τροφές που δέχεται. Αυτό σημαίνει ότι ο γλυκαιμικός δείκτης και το πώς επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας δεν είναι πια τόσο αξιόπιστη μέθοδος όπως νομίζαμε τόσο καιρό.

''Δύο άνθρωποι δεν είναι απαραίτητο να ζυγίζουν το ίδιο αν τους δώσεις να κάνουν την ίδια διατροφή'' σημειώνει η Δρ. Judith Kornen, υπεύθυνη του Weight Control Center στο Columbia University Medical Center.

Αυτό που επηρεάζει τον μεταβολισμό αυτών των ανθρώπων λοιπόν είναι τα εξής:

1. Έχουν καλά γονίδια

Δυστυχώς, δεν είναι μύθος. Το DNA σου είναι υπεύθυνο για το πώς θα εξελιχθεί το σώμα σου. Αν στην οικογένειά σου υπάρχει τάση για παχυσαρκία έχεις μεγάλες πιθανότητες να την αντιμετωπίσεις και εσύ.

2. Έχουν καλό μεταβολισμό

Όταν παίρνεις κιλά στην ουσία παίρνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που καις καθημερινά και το ανάποδο συμβαίνει όταν αδυνατίζεις. Το πόσες θερμίδες όμως καις εξαρτάται κυρίως από τον μεταβολισμό σου και όχι από το πόσες ώρες περνάς στο γυμναστήριο (σκληρό αυτό). Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν έχουν γεννηθεί με καλύτερο μεταβολισμό, όπως έχουν γεννηθεί αντίστοιχα άνθρωποι με μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά.

3. Τρώνε λιγότερο ενεργειακά τρόφιμα

Ένα κιλό μαρούλι μπορεί να ζυγίζει το ίδιο με ένα κιλό τηγανητό κοτόπουλο αλλά επηρεάζουν τελείως διαφορετικά το σώμα μας. Μπορεί λοιπόν η φίλη σου να τρώει πολύ αλλά οι τροφές που τρώει ενδέχεται να μην είναι τόσο παχυντικές όσο νομίζεις.

evros24.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID