BREAKING NEWS
latest

Al Jazeera: Για το άνοιγμα των σχολείων στα προσφυγόπουλα


Μπορεί για αρκετούς Έλληνες για το άνοιγμα των σχολείων στα παιδιά των προσφύγων να δημιούργησε εντάσεις και να μην ήταν καλοδεχούμενη κίνηση, ωστόσο το γεγονός πως τα προσφυγόπουλα μπορούν να πανε σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά- όλων των εθνικοτήτων- που ζουν στην Ελλάδα, σχολιάστηκε θετικά στον διεθνή τύπο. 

Μάλιστα το site ενός από τα μεγαλύτερα αραβικά μέσα, το Al Jazeera, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, περιγράφει τι συνέβη στο 20ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου.

Σχεδόν 1.500 παιδιά προσφύγων περίμεναν το σχολικό για πρώτη φορά από τη στιγμή που έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά.«Παιδιά από πέντε hot spots της Ελλάδας ξεκινούν μαθήματα στα τοπικά σχολεία, αυτό το φθινόπωρο. 

Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, μαθητές όλων των ηλικιών έκαναν ουρά πίσω από τα κάγκελα των στρατοπέδων περιμένοντας τα λεωφορεία που θα μετέφεραν στο σχολείο, στις 2 το μεσημέρι.

«Πρώτη ημέρα τους στο σχολείο και τα παιδιά των προσφύγων έμειναν μόνο δύο ώρες, αλλά στο εξής το ωράριό τους θα είναι 2-6 το απόγευμα. Τα παιδιά θα παρακολουθούν ειδικές τάξεις, στις οποίες θα διδάσκονται τα ελληνικά, τα αγγλικά, μαθηματικά και τέχνες, ώσπου να μάθουν τη γλώσσα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις κανονικές τάξεις.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα μπουν στα ελληνικά σχολεία όλα τα παιδιά των προσφύγων στην Ελλάδα» αναφέρει το Al Jazeera.





topontiki.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID