Τετάρτη

6 περίεργα σημάδια που δείχνουν πως έχεις κλειστεί στον εαυτό σουΠιο καλή η μοναξιά από σένα που δε φτάνω λέει το τραγούδι, αλλά μήπως δεν είναι έτσι τελικά;

1. Ψωνίζεις πολύ

Αν συνηθίζεις να ψωνίζεις αρκετά συχνά (χωρίς να σου είναι ιδιαίτερα απαραίτητο) τότε προσπαθείς να γεμίσεις ένα κενό μέσα σου, δεν το λέμε εμείς αλλά μια έρευνα που έκανε ο Rik Pieters. Η έρευνα έγινε σε 2.500 άτομα και τα τα αποτελέσματά της τονίζουν ότι όσοι άνθρωποι έχουν αποσυνδεθεί κοινωνικά επιδίδονται σε ψώνια για να βρουν αυτό το μικρό κομμάτι ευτυχίας που τους λείπει.

2. Βλέπεις πολλές ώρες τηλεόραση

Μια έρευνα που έγινε το 2015 στο Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της μοναξιάς και της τάσης μας να βλέπουμε πολλές ώρες τηλεόραση- το λεγόμενο binge watching των αγαπημένων σου σειρών δηλαδή. Οι ερευνητές μάλιστα δήλωσαν ότι αυτή η συνήθεια, να βλέπουμε δηλαδή το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, λειτουργεί σαν ναρκωτικό και μας αποσπά την προσοχή από ό,τι μας στεναχωρεί.

3. Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη

Όταν νιώθεις συνέχεια κουρασμένη και κάνεις ακατάστατο ύπνο ενδέχεται να βιώνεις μια περίοδο μοναξιάς υποστηρίζει μια έρευνα που είχε γίνει το 2011 στο Σικάγο. Αναλυτικότερα ανακάλυψαν ότι αν δεν αισθάνεσαι ασφαλής και άνετα με τη ζωή που έχεις επηρεάζεται η ποιότητα του ύπνου σου για αυτό και νιώθεις ότι δεν ξεκουράζεσαι ποτέ.

4. Κάνεις συχνά μεγάλα σε διάρκεια ζεστά μπάνια

Αν κάνεις συχνά ζεστά μπάνια και μάλιστα μεγάλα σε διάρκεια αυτό σημαίνει ότι αναζητάς ζεστασιά μέσα από αυτό και δεν εννοούμε απλά την αίσθηση του ζεστού νερού πάνω σου. Μια σειρά από έρευνες που έγιναν το 2013 έβγαλαν το εξής ενδιαφέρον συμπέρασμα: Άτομα που νιώθουν μοναξιά έκαναν περισσότερα ζεστά μπάνια γιατί αυτό τους έκανε αυτομάτως να νιώθουν καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθουμε έντονα το αίσθημα της μοναξιάς όταν κρυώνουμε σε αντίθεση με τις στιγμές που νιώθουμε ζεστασιά και ευχαρίστηση.

5. 'Αρπάζεις' κρύωμα πιο συχνά

Η φυσική απομόνωση από τον κοινωνικό σου περίγυρο και το αίσθημα της μοναξιάς έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μια μελέτη στο UCLA έδειξε ότι οι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπής σε ιογενείς ασθένειες.

6. Έχεις φίλους που είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2010, η μοναξιά σε ορισμένα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να μεταδοθεί από τον έναν στον άλλον. Αν έχεις μοναχικά άτομα στον κοινωνικό σου κύκλο και μάλιστα αν είναι κοντινοί σου φίλοι και γυναίκες έχεις περισσότερες πιθανότητες να νιώσεις μοναξιά. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά το να έχεις φίλους δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν νιώθεις μόνος.

ladylike.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: