Τετάρτη

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΑΡΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΤι πιο ωραίο από το να συνοδεύσουμε τον καφέ μας με ζεστό ψωμάκι αλειμένο με μαρμελαδίτσα βερύκοκο.!!! Τέλειο και δροσερό!!!

Επειδή σε πολλούς δεν αρέσει να τρώνε αμέτρητες ώρες στην κουζίνα, σας έχω την πιο express συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο. Σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμη να την γευτείτε!!! Αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει....

1. Αγοράζετε όσα βερύκοκα θέλετε. Συνήθως 2 κιλά βερύκοκο βγάζουν 1 κιλο μαρμελάδα μ΄αυτήν την συνταγή.

2. Τα πλένετε για να απομακρύνετε τα φάρμακα όσο γίνεται και μετά τα ξεφλουδίζετε. Εκτός βέβαια και αν  έχετε στο κήπο σας τη δική σας βερυκοκιά οπότε ξέρετε αν θα τα βάλετε με την φλούδα.

3. Τα πολτοποιείτε στο multi. Οσα ποτήρια πολτό βγάλετε, τόση ζάχαρη θα ρίξετε.

4. Μόλις πάρει βρασμό στην κατσαρόλα, υπολογίζετε ένα τεταρτάκι βράσιμο. Μπορεί και 20 λεπτά. Για να είστε σιγουροι πάρτε ένα κουταλάκι μαρμελάδα απο την κατσαρόλα και βαλτε την σ΄ένα πιατάκι. Μόλις κρυώσει λίγο  χωρίστε την στη μέση. Αν διατηρηθεί το χώρισμα είναι έτοιμη. Τότε ρίχνετε 1 βανίλια άρωμα. 5 λεπτά ακόμη βράσιμο. Τέλος 3 σταγόνες λεμονάκι και άλλα 5 λεπτά βρασιμο.

 Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Οταν κρυώσει βάλτε την σ΄ένα βαζάκι και στο ψυγείο.

Απολαύστε την δροσερή με το ψωμάκι σας ή με τη φρυγανίτσα σας. Επίσης είναι ωραία και με γιαουρτάκι. Εν ολιγοις συνδυάστε την με ότι τραβάει η ορεξή σας.....


Πηγή: anakalipto

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: