BREAKING NEWS
latest

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Άγιον Όρος για την επίσκεψη του Β. Πούτιν και του Πατριάρχη Κύριλλου!


Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να "δεχτεί με αγάπη" τον Πατριάρχη Μόσχας και τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με πιθανή ημερομηνία την 27η Μαΐου ανέφερε ο αντιπρόσωπος της Ι.Μ.Εσφιγμένου ενώ ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα κλιμάκιο ασφαλείας αποτελούμενο από Spetsnaz. 

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποίησε εσπευσμένη επίσκεψη την Πέμπτη στο Άγιο όρος.

«Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να «δεχτεί με αγάπη» τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εάν αυτός επιθυμεί να έρθει» – δήλωσε σε συνέντευξη στο TASS o Ιερομόναχος Γαβριήλ – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κανονικής Αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στην Ιερά Κοινότητα και μέλος της ειδικής Επιτροπής για την προετοιμασία της χιλιετής παρουσίας των Ρώσων Μοναχών στο Άγιον Όρος σύμφωνα με δημοσίευμα.

«Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση για την προετοιμασία του προγράμματος των εορτασμών η Ιερά Κοινότητα εξέφρασε την επιθυμία να έχει ενεργό ρόλο, διότι οι εορτασμοί αυτοί έχουν πνευματικά οφέλη για την Ρωσία και το Άγιον Όρος» ανέφερε ο Ιερομόναχος Γαβριήλ.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «το Οικουμενικό Πατριαρχείο κοινοποιήσε την επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας στην Ιερά Κοινότητα, με την οποία προτίθεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος ιδιωτικά για προσκύνημα» (πιθανή ημερομηνία ακούγεται η 27η Μαϊου).

Επίσης ο π. Γαβριήλ Εσφιγμενίτης υπογράμμισε ότι «η Ιερά Κοινότητα διορίζει δύο Μέλη, τα οποία θα συνοδευούν τον Πατριάρχη Μόσχας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος.»

Να αναφερθεί ότι κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Περιβόλι της Παναγίας, δεν θα παρευρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θα αποστείλει Εκπρόσωπο.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχης Μόσχας στη Γενεύη, τον ενημέρωσε πως λόγω του φόρτου εργασίας για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τον Ιούνιο στην Κρήτη, δεν θα μπορέσει να έχει φυσική παρουσία στο Άγιον Όρος» ανέφερε κλείνοντας ο Ιερομόναχος Γαβριήλ.

Για το λόγο αυτό περίπου 70 Spetsnaz θα βρεθούν στη χώρα μας για την επίσκεψη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα και στο Άγιο Όρος σύμφωνα με πληροφορίες του "ΕΤ".

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «Αντόνοφ», το οποίο θα μεταφέρει στη χώρα μας τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Οι Spetsnaz έχουν κάνει ήδη κατόπτευση του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου θα προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί ο Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος. 

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα φτάσει πριν την άφιξη Πούτιν ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο θα απλώσει δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρεθεί ο Β.Πούτιν αλλά και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του.

του Βασίλη Καπούλα / pronews.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID