Έτσι θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια!

0

Η άνοιξη φέρνει ηλιοφάνεια, λουλούδια και μας προετοιμάζει για το (μακρύ) ελληνικό καλοκαίρι. Φέρνει, όμως, και την ενοχλητική, για όλους, αύξηση των μυρμηγκιών.

Τα μυρμήγκια ταλαιπωρούν πολλά νοικοκυριά. Αλλά μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά:

Ταλκ: Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί, αλλά το ταλκ (η γνωστή μωρουδιακή σκόνη) απωθεί τα μυρμήγκια, τα οποία δεν περπατάνε πάνω σε αυτή. Βάλτε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να δημιουργήσετε “ασπίδες” στο σπίτι.

Λευκό ξύδι: Αναμείξτε το με νερό και κάντε ένα πέρασμα με πανί σε όλους τους πάγκους και τα πατώματα. Εκτός από τα μυρμήγκια, απωθεί και τις μυρωδιές! Επίσης, αν έχετε εντοπίσει την φωλιά των μυρμηγκιών, μπορείτε να ρίξετε μπόλικο λευκό ξύδι με νερό σε αυτήν για να την διαλύσετε οριστικά.

Καλαμποκάλευρο: Χρησιμοποιήστε το όπως και το ταλκ. Μόνο που αυτό, αντί απλά να απωθεί, σκοτώνει κιόλας τα μυρμήγκια που το τρώνε.

Κατακάθι από καφέ φίλτρου: Όταν ετοιμάσετε καφέ φίλτρου, μην πετάξετε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο. Αυτοί οι κόκκοι καφέ είναι ένα πολύ καλό υλικό στην απώθηση των μυρμηγκιών.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη: Η ζάχαρη άχνη είναι το δόλωμα και η μαγειρική σόδα είναι το αγκίστρι. Τα μικρά έντομα έλκονται από την ζάχαρη, αλλά μαζί με αυτήν τρώνε και τη μαγειρική σόδα. Όταν συμβαίνει αυτό, η σόδα αντιδράει στο στομάχι τους με μια όξινη ουσία που έχουν για να προστατεύονται και τα σκοτώνει.

Κανέλα: Με μια μπατονέτα σχηματίστε μια γραμμή με σκόνη κανέλας γύρω από όλες τις εισόδους των μυρμηγκιών στο σπίτι.

neakriti.gr
Μοιραστείτε το άρθροΣτείλτε το σε φίλους ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο για αργότερα.
Η συζήτηση συνεχίζεται

Η άποψή σας έχει αξία

Μοιραστείτε τη γνώμη σας για το άρθρο και συμβάλετε σε έναν χρήσιμο, τεκμηριωμένο και πολιτισμένο διάλογο.

  • Σεβασμός στους συνομιλητές
  • Σχόλια σχετικά με το θέμα
  • Χωρίς προσβολές ή προσωπικά δεδομένα
Γράψτε το σχόλιό σας Τα σχόλια εκφράζουν τους συντάκτες τους και μπορεί να ελέγχονται σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.
Σχόλια αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID