BREAKING NEWS
latest

Δύο μπανάνες την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα! (Video)


Το νόστιμο φρούτο είναι υπερτροφή και μπορεί να δώσει στο σώμα μας ό, τι καλύτερο χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, ίνες, βιταμίνες και φυσικά σάκχαρα, όπως σακχαρόζη και φρουκτόζη. 

Γι’ αυτό το λόγο, 2 μπανάνες τη μέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα. Το καλύτερο είναι ότι τις βρίσκεις παντού και είναι οικονομικές. Στις ΗΠΑ είναι το φρούτο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, τόσο πολύ που οι Αμερικάνοι τρώνε πιο πολλές μπανάνες απ’ ότι μήλα και πορτοκάλια μαζί. Τα παρακάτω είναι τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία σου οι μπανάνες.

Ενέργεια: Μία ή δύο μπανάνες πριν την άσκηση μπορεί να σου προσφέρουν αρκετή ενέργεια για μία ώρα ή περισσότερο. Οι χαμηλοί γλυκαιμικοί υδατάνθρακες, οι βιταμίνες, και τα μέταλλα στηρίζουν την ανάπτυξη της αντοχής του σώματος, ενώ το κάλιο αποτρέπει τις κράμπες στους μυς.

Κατάθλιψη: Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, την οποία τα σώματά μας μετατρέπουν σε σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας εγκεφαλικός νευροδιαβιβαστής που κάνει τους ανθρώπους να χαλαρώνουν, να νιώθουν ευτυχισμένη και βελτιώνει τη διάθεση. Γι’ αυτό οι μπανάνες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα και να νικήσουν την κατάθλιψη.

Αρτηριακή πίεση: Οι μπανάνες βοηθάνε να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και προστατεύουν από εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια, επειδή έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, καθιστώντας τις τροφή για την υγεία της καρδιά.

Δυσκοιλιότητα: Αν έχεις πρόβλημα, φάε μια μπανάνα. Έχουν αρκετές ίνες για να ενεργοποιήσουν το έντερο και προσφέρουν ανακούφιση.

Αναιμία: Μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν αναιμία προσφέροντας τον απαραίτητο σίδηρο, ο οποίος ενεργοποιεί την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενδυναμώνει την παροχή αίματος.

Νεύρα ή PMS: Όταν νιώθεις κακοδιάθετος ή στρεσαρισμένος, φάε μια μπανάνα. Βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων της ζάχαρης στο αίμα, και είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία ηρεμεί το νευρικό σύστημα φυσικά, και κάνει τους ανθρώπους να χαλαρώνουν, έχοντας ως αποτέλεσμα μια γενικότερη βελτίωση στη διάθεση.

Έλκος: Όταν πάσχεις από έλκος στομάχου, πολλές τροφές είναι απαγορευμένες, αλλά οι μπανάνες μπορούν να καταναλώνονται χωρίς ανησυχία για το αν θα προκαλέσουν πόνο. Κι αυτό επειδή έχουν απαλή υφή  και καλύπτουν έτσι την επιφάνεια του στομάχου ενάντια σε διαβρωτικά οξέα και ερεθισμούς.

Έλεγχος της θερμοκρασίας: Τρώγοντας μια μπανάνα μια ζεστή ημέρα, μπορείς να μειώσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου. Το ίδιο ισχύει και για τον πυρετό.

Καούρα: Οι μπανάνες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και προσφέρουν ανακούφιση από καούρες. Μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα και να σε ανακουφίσουν άμεσα.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τις μπανάνες, πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν. Πάρε μια μαζί σου, και φάε την όταν έχεις λιγούρα, ή κακή διάθεση. Το μυαλό, το σώμα, και οι άνθρωποι γύρω σου θα είναι καλύτεροι αν τις έχεις στο χέρι. Απολαύστε τις!






 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID