BREAKING NEWS
latest

Πιο είναι το ψέμα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους για τα λεφτά;


Η εντύπωση ότι πρέπει κανείς να αρχίσει την αποταμίευση όταν βγάζει αρκετά χρήματα είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους, αναφέρει η συγγραφέας Patrice C. Washington.

Η ιδρυτής και CEO της Seek Wisdom Find Wealth, καθώς και συγγραφέας βιβλίων για την οικονομική επιτυχία, τονίζει πως μία ματιά σε επιχειρηματίες, αθλητές και celebrities, από τα χέρια των οποίων περνούν εκατομμύρια, δείχνει πως αυτό δεν συνεπάγεται ότι εγγυημένα έχουν περισσότερα λεφτά, αφού σημαντικό ρόλο παίζουν και οι επιλογές του καθενός.

"Το πως ένας άνθρωπος διαχειρίζεται 100 δολάρια δείχνει πως θα διαχειρίζεται 100.000 δολάρια", σημειώνει η Washington.

"Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, με την ίδια συμπεριφορά και τα ίδια ενδιαφέροντα", τονίζει.

Σύμφωνα με την Washington "δεν έχει να κάνει με το να αποκτήσει κανείς λεφτά αλλά πόσο πειθαρχημένος μπορεί να είναι όταν τα έχει".

"Δεν είναι η ώρα για δράση μόνο όταν κερδίζει κανείς περισσότερα. Δεν είναι η όποια μέρα, εκείνη η μέρα στο ημερολόγιο που όλα θα αλλάξουν. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει δεν χρειάζεται να περιμένει τη νέα χρονιά, την αποφοίτηση, τα γενέθλιά του", τονίζει.

Ο David Bach, συγγραφέας του "The Automatic Millionaire,", προτείνει την μέθοδο του "πλήρωνε πρώτα τον εαυτό σου".

Τις περισσότερες φορές κάποιος πληρώνει τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς του και μετά, ότι περισσεύει το αποταμιεύει. Σύμφωνα με τον Bach αυτό πρέπει να αλλάξει, αφού πρώτα οφείλει να σκέφτεται κανείς τις αποταμιεύσεις του και μετά τα έξοδά του.

Η Washington εξηγεί πως δεν βοηθά να το παρακάνει κάποιος με την αποταμίευση, καθώς πρέπει να γίνεται με μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση σαν να κατεβάζει ο χρήστης μια αντίστοιχη εφαρμογή αποταμίευσης η οποία θα τον βοηθήσει να αρχίσει να αποταμιεύει σταδιακά από την επόμενη.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID