BREAKING NEWS
latest

Πέντε φυσικά συστατικά που δεν είναι ασφαλή και μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα!


Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο DIY θεραπείες και μάσκες ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την περιποίηση του δέρματος. Κι ενώ ορισμένες από τις προτάσεις όντως είναι καλές ιδέες, κάποιες άλλες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Υπάρχουν λοιπόν πολλά φυσικά συστατικά που αναζωογονούν και διατηρούν δροσερό το δέρμα αλλά τα ακόλουθα πέντε δεν είναι ασφαλή για το δέρμα και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα του δέρματος.

Οδοντόκρεμα

Ένα παλιό γιατροσόφι λέει ότι η οδοντόκρεμα μπορεί να στεγνώσει τα σπυράκια του δέρματος. Ακόμη κι έτσι να είναι όμως και να στεγνώσει τελικά την ακμή, ο ερεθισμός του δέρματος μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά προβλήματα όπως τα εγκαύματα ή οι ουλές. Το έλαιο του τσαγιού είναι προτιμότερο και δεν προκαλέσει καμία ζημιά στο δέρμα σας.

Καυτό νερό

Ο καθένας απολαμβάνει ένα ζεστό ντους, αλλά το ζεστό ντους  μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό και ειδικά στις γυναίκες. Αυτό επειδή το καυτό νερό προκαλεί αγγειοδιαστολή, δημιουργώντας ευρυαγγείες, τους αντιαισθητικούς δηλαδή κόκκινους λεκέδες στο δέρμα. Οι ευρυαγγείες είναι ένα κατεξοχήν γυναικείο πρόβλημα (υπολογίζεται ότι 7 στις 10 γυναίκες ταλαιπωρούνται από την ύπαρξή τους), το οποίο μάλιστα μαρτυρά την ηλικία μας, αφού παρουσιάζεται συνήθως μετά τα 40. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στο πρόσωπο, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό και άρα πιο ευαίσθητο. Επομένως, αν συνηθίζετε να πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας με καυτό νερό, καλό είναι να αλλάξετε συνήθεια.

Ζάχαρη

Σχεδόν όλες οι DIY συνταγές για απολέπιση περιλαμβάνουν ζάχαρη. Όμως το δέρμα του προσώπου μας δεν είναι τόσο ανθεκτικό, όσο το δέρμα του σώματός σας. Η ζάχαρη δηλαδή μπορεί να είναι κατάλληλη για ένα scrub στα πόδια, αλλά μπορεί να βλάψει το πρόσωπο επειδή είναι πολύ σκληρή.

Σόδα μαγειρικής

Η σόδα μαγειρικής συχνά χρησιμοποιείται ως προϊόν απολέπισης για το πρόσωπο. Τα οφέλη της είναι όντως σημαντικά αφού είναι αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή ενώ περιέχει φυσικές μορφές της βιταμίνης C. Πρέπει όμως να μην το παρακάνετε με την χρήση της αφού είναι εξαιρετικά δραστική και μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και αίσθηση καψίματος στο δέρμα.

Λεμόνι

Ο χυμός του λεμονιού είναι όξινος και μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH του δέρματός σας. Μπορεί επίσης να ερεθίσει το δέρμα ή ακόμη και εγκαύματα να προκαλέσει. Χρειάζεται επίσης να είστε προσεκτικοί με το λεμόνι στο φαγητό αφού το πιπίλισμα ενός λεμονιού μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών σας.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID