Δευτέρα

20 συνήθειες που θα σου αλλάξουν εντελώς την καθημερινότητα!Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί μερικά συμπεράσματα τόσο από σχετικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και τις οποίες διάβασα, όσο κι από προσωπικές εμπειρίες που έχω βιώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Γενικότερα, είμαι υπέρμαχος της άποψης πως πολλά μικρά πράγματα είναι πολύ καλύτερα και πιο αποδοτικά από τα λίγα και γιγαντιαία. Και οι 20 συνήθειες που ακολουθούν και προτείνω παρακάτω υπακούουν σε αυτό ακριβώς το δόγμα.

Είσαι έτοιμος να αλλάξει όλη σου η ζωή;

1. Αμέσως μόλις ξυπνήσεις πιες ένα ποτήρι νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσεις τον οργανισμό σου από έναν σημαντικό αριθμό τοξινών ενώ είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φέρεις σε εγρήγορση το μυαλό σου μετά την αδράνεια του ύπνου.

2. Κατέβα από το λεωφορείο, μία στάση πριν το σπίτι σου. Αναλογιζόμενος την έξαρση της καθιστικής ζωής στην εποχή μας, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να διανύσεις με τα πόδια έστω αυτήν τη μικρή απόσταση.

3. Συνόδευσε όλα τα γεύματά σου με μικρές ποσότητες λαχανικών. Κανένας νέος δεν τρελαίνεται για σαλάτες. Από την άλλη όμως, η θρεπτική τους αξία είναι πολύ μεγάλη και η παρουσία τους στα γεύματά σου κρίνεται απαραίτητη.

4. Όπου κι αν πηγαίνεις έχε μαζί σου ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς. Για να καταλάβεις τη σπουδαιότητα αυτής της κίνησης, φαντάσου πως τα μισά από τα γλυκίσματα του περιπτέρου θα αντικατασταθούν από ξηρούς καρπούς. Ακούγεται αρκετά θρεπτικό νομίζω...

5. Μια φορά την ώρα σήκω από την καρέκλα, στάσου όρθιος και κάνε μερικές διατάσεις. Φαίνεται αστείο αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος η οποία επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σου κατάσταση.

6. Κάνε ερωτήσεις στον ίδιο σου τον εαυτό. Όχι με σκοπό να απαντάς «ναι» ή «όχι» αλλά με σκοπό να επιχειρηματολογείς υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης. Έτσι, θα βοηθηθείς πολύ στις δύσκολες καταστάσεις κι αποφάσεις που καλείσαι να λάβεις στην καθημερινή σου ζωή.

7. Διάβασε από ένα «βαρύ» άρθρο κάθε μέρα. Δε θα κάνω περαιτέρω ανάλυση του τι είναι βαρύ και τι όχι. Είμαι σίγουρος πως ο καθένας είναι σε θέση να ξεχωρίσει και να κρίνει κατάλληλα.

8. Κάθισε σιωπηλός για μερικά λεπτά κι άδειασε το μυαλό σου. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να ξέρεις να αδειάζεις τον εγκέφαλό σου από κάθε είδους σκέψη. Απλά πρόκειται για μια ικανότητα η οποία απαιτεί μπόλικη εξάσκηση.

9. Προτού κοιμηθείς κάνε ένα γρήγορο flash back στη μέρα που μόλις τελείωσε. Κατά τη διάρκεια αυτού, δώσε βάση στα σημαντικά εκείνα γεγονότα που χρίζουν σκέψης κι ανάλυσης και προσπάθησε να πάρεις τις αποφάσεις σου προτού σου χτυπήσει την πόρτα ο Μορφέας.

10. Κάνε όνειρα. Άνθρωπος χωρίς όνειρα και στόχους, είναι άνθρωπος μίζερος και χωρίς ίχνος ζωής. Θέλεις να χαρακτηρίζεσαι ως τέτοιος;

11. Καθόρισε αυστηρά τους χρόνους διαβάσματος ή εργασίας. Σίγουρα αν θέλεις να λέγεσαι υπεύθυνος και σοβαρός άνθρωπος πρέπει να αναλαμβάνεις τις υποχρεώσεις σου και να τις βγάζεις εις πέρας. Ταυτόχρονα όμως, οφείλεις να έχεις χρόνο για ξεκούραση, διασκέδαση, ύπνο κλπ. Φρόντισε να τα ξεχωρίσεις όπως πρέπει στο πρόγραμμά σου όλα αυτά...

12. Ξεκίνα πάντα από τις δύσκολες υποχρεώσεις. Προφανώς το πρωί που θα ξυπνήσεις είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθείς με τις δύσκολες υποχρεώσεις της ημέρας από το να καταπιαστείς μαζί τους στις 21.00 που θα κουβαλάς την κούραση όλης της ημέρας.

13. Χαμογέλα σε αγνώστους. Πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας αν περιείχε λίγο περισσότερο χαμόγελο ε; Κι όμως, είναι τόσο απλό κι εύκολο να το ξεκινήσουμε...

14. Λέγε πιο συχνά «ευχαριστώ» και «μπράβο». Όπως ακριβώς σου αρέσει κι εσένα να ακούς αυτές τις δύο λέξεις από το στόμα των κοντινών σου ανθρώπων, έτσι και σε εκείνους αρέσει να το ακούν από εσένα. Κάνε την αρχή!

15. Μίλα με την οικογένειά σου. Μην ξεχνάς τους γονείς, τα αδέρφια και τους παππούδες σου. Στις δύσκολες στιγμές τούτης της ζωής, εκείνοι είναι που θα σε στηρίξουν και θα σταθούν δίπλα σου.

16. Μην ξεχνάς τους παιδικούς σου φίλους. Απόσταση, αλλαγή ενδιαφερόντων ίσως και κάποιες παρεξηγήσεις. Ότι κι αν έχει προηγηθεί, οι παιδικοί μας φίλοι είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων στην οποία πρέπει να επενδύουμε σημαντικό μέρος των συναισθημάτων μας.

17. Κάνε σεξ. Ω ναι! Και σε ποιον δεν αρέσει η ερωτική επαφή με τον/τη σύντροφο που τόσο επιθυμεί;

18. Διαχώρισε τα σκουπίδια σε ανακυκλώσιμα και μη. Επιτέλους, ας αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι Ουγκάντα!

19. Φτιάξε τον δικό σου οικονομικό προϋπολογισμό. Τα πράγματα είναι απλά. Κάθε μήνα πρέπει να σπαταλάς λιγότερα χρήματα από εκείνα που έχεις στη διάθεσή σου. Πάρε χαρτί και μολύβι, κάνε τους υπολογισμούς σου και δες σε τι κατάσταση βρίσκεσαι. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Ακούγεται ανούσιο αλλά επίσης δεν είναι. Δοκίμασέ το...

20. Διάλεξε κάποιο από τα 19 και κάνε το ...ΤΩΡΑ!

Το είδαμε εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: