Σάββατο

This is a Coup: Το ντοκιμαντέρ του Paul Mason για την ΕλλάδαΈνα αξιόλογο 65λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «This is a coup» (αυτό είναι ένα πραξικόπημα) δημιούργημα του όχι εχθρικού προς την ελληνική αριστερή κυβέρνηση Πολ Μέισον μπόρεσε να αποκρυσταλλώσει ότι συνέβει στο διάστημα των επτά πρώτων μηνών της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ   

Ο βρετανός δημοσιογράφος κατέγραψε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε οδυνηρές, για τον λαό αποφάσεις και ενέργειες, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.   - ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τον... έντιμο συμβιβασμό. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. 

Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» παραδέχεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αν το ήξερα αυτό, Θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».   - καταγράφεται η εφορία της περιόδου Μαρτίου-Απριλίου όταν ο κόσμος συναντούσε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο δρόμο και τον αποθέωνε για τους χειρισμούς του, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα πληρωθούν οι επίσημοι δανειστές προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε περιοδεία σε ευρωπαϊκά κοινοβούλια για να παρουσιάσει το πόρισμα της επιτροπής για το χρέος   - την ακριβή πρόβλεψη του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το υπουργικό συμβούλιο της 21ης Ιουνίου όταν έλεγε ότι «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. 

Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής»!   - το βαρύ κλίμα μετά την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου με τους πάλαι ποτέ συνοδοιπόρους του Αλέξη Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλούν για προδοσία του 62% το οποίο επέλεξε το «όχι» στο δημοψήφισμα της 6ης Ιουλίου.    

Πολ Μέισον: «Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας, αλλά απέτυχε». Τα πλάνα είναι πια ασπρόμαυρα και η μουσική ταιριάζει σε νεκρώσιμη ακολουθία.   

Δείτε το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον. Το είδαμε εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: