BREAKING NEWS
latest

Ο πολύς ύπνος μπορεί να «σκοτώσει»!


Αφεθείτε στα χέρια του Μορφέα αλλά μην το παρακάνετε γιατί σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, ο πολύς ύπνος βλάπτει σοβαρά την υγεία και μάλιστα όσο το κάπνισμα ή το αλκοόλ. 

Κι όμως, μπορεί ο ύπνος να είναι υγεία όταν κοιμόμαστε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα, ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν όταν κοιμόμαστε πάνω από εννέα ώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πολύς ύπνος τετραπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ μελέτησαν τις συνήθειες του ύπνου 230 χιλιάδων ανδρών και γυναικών στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στη χώρα αναφορικά με τον υπνικές συνήθειες . Η μελέτη έχει τίτλο: «45 και άνω». 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι κοιμούνται πάνω από εννέα ώρες την ημέρα, έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρο σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται το τυπικό οκτάωρο. Οι Αυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα πως ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν στους ανθρώπους που είχαν και μειωμένη σωματική δραστηριότητα. 

Για τους συντάκτες της μελέτης, ο συνδυασμός των πολλών ωρών ύπνου με την καθιστική ζωή μπορεί να είναι τόσο θανατηφόρος όσο το κάπνισμα, περιορίζοντας σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. 

Για την επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Μέλοντι Ντινγκ αυτά τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές να φτιάξουν προγράμματα στα σχολεία και τις εταιρείες συμβουλεύοντας σωστά στους πολίτες για  τις ώρες που πρέπει να αφιερώνουν ημερησίως στον ύπνο.  

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο μόνο οι υπναράδες αφού δεν βλάπτει μόνο ο πολύς ύπνος αλλά και ο λίγος. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, περίπου το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν κοιμάται περισσότερο από έξι ώρες ημερησίως γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρο θανάτου κατά 12%.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID