BREAKING NEWS
latest

Ζάμπλουτοι που από την καλοτυχία βυθίστηκαν στον προσωπικό όλεθρο!


Είναι αλήθεια ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που ζηλεύουν τις χρυσές τύχες των γόνων της οικονομικής ελίτ, παιδιών που γεννιούνται μέσα στα πλούτη δηλαδή και δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον καθημερινό μόχθο της επιβίωσης και της ανέχειας.

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι άρχισαν τη ζωή τους με όλα τα καλούδια του κόσμου, αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να εγγυηθεί τη μακροημέρευση της φαινομενικής ευτυχίας τους.

Κι έτσι σύντομα διολίσθησαν στη μιζέρια και τον προσωπικό όλεθρο, σαν να συντρίφτηκαν από το βάρος όλων αυτών που για τους περισσότερους από μας λογίζονται ευλογία…

Γκότφριντ φον Μπίσμαρκ


Ο τρισέγγονος του μεγάλου γερμανού ηγέτη Ότο φον Μπίσμαρκ είχε τόσο το βαρύ οικογενειακό όνομα του «Σιδηρού Καγκελάριου» όσο και τα πλούτη εχέγγυο για μια καλή ζωή, αν και ο ίδιος επέλεξε να ζήσει μέσα στην υπερβολή και τη σπατάλη. Σε μόλις 44 χρόνια ζωής, ο κόμης Γκότφριντ κατάφερε να γίνει ένας από τους θρυλικότερους γλεντζέδες του πλανήτη, με τα ακραία πάρτι και τις ασυδοσίες του να αφήνουν τη δική τους εποχή. Τα θρυλικά ξεφαντώματά του κατέληγαν συχνά-πυκνά σε θανάτους (από αυτοκτονίες μέχρι και υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών) και ο ίδιος είχε βαρύ ιστορικό κατάχρησης ουσιών, αναλώνοντας τον σύντομο βίο του σε πάσης φύσεως ηδονές και όργια. Κι όλα αυτά από έναν κληρονόμο που ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα πανέξυπνο παιδί με όλο το μέλλον στα πόδια του.

Η ζωή του φάνηκε να αλλάζει από την εποχή που ήταν εσώκλειστος σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο και το πράγμα κλιμακώθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στην Οξφόρδη, όταν ο μυθικών διαστάσεων γλεντζές ξεσάλωνε σε πάρτι σαν να μην υπήρχε αύριο. Το πρώτο σκάνδαλο ξέσπασε το 1986, όταν η 22χρονη Ολίβια Σάνον, κόρη υπουργού της κυβέρνησης Θάτσερ, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά του από υπερβολική δόση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ταρακουνημένος από τον θάνατο της νεαράς, ο Γκότφριντ μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης και δοκίμασε να ασχοληθεί για λίγο με τον κόσμο των επιχειρήσεων, αν και η θρυλική λονδρέζικη νύχτα της εποχής τον ξανακάλεσε σύντομα στην αγκαλιά της: πλέον ήταν ένας αλκοολικός κληρονόμος που επιδιδόταν σε όργια και δεν έκρυβε την ομοφυλοφιλία του, εμφανιζόμενος στα κοσμικά γεγονότα της αριστοκρατίας με γόβες και δικτυωτές κάλτσες. Το 2006 άλλο ένα τραγικό γεγονός αμαύρωσε τη φήμη του, όταν γυμνός καλεσμένος του έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος του κόμη έπειτα από ένα ακόμη όργιο.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Γκότφριντ φον Μπίσμαρκ πέθανε στο προς πώληση διαμέρισμά του στο Λονδίνο με τον ιατροδικαστή να ορκίζεται ότι βρήκε στον οργανισμό του τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που είχε δει ποτέ του: «Ο θανών», όπως έγραψε στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής, «είχε περάσει τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής του κάνοντας ανά μία ώρα ενέσεις κοκαΐνης και μορφίνης και πίνοντας διαρκώς». Το ήπαρ του ήταν κατεστραμμένο από τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά, τον ΗΙV και τις ηπατίτιδες Β και C…

Κόνραντ «Νίκι» Χίλτον ο Νεότερος


Όπως κι αν το δει κανείς, ο γιος του πατριάρχη της δυναστείας των ξενοδόχων είχε την τέλεια ζωή: άφθονο χρήμα, αίγλη και μεγαλεία ήδη από τα γεννοφάσκια του. Είχε ό,τι ήθελε και ακόμα περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να επιθυμήσει, την ίδια ώρα που ο θρυλικός γυναικάς χτύπησε κάποια στιγμή διάνα στην ερωτική του ζωή, όταν παντρεύτηκε το 1950 την πιο όμορφη ίσως ηθοποιό του Χόλιγουντ, την ίδια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

Η 18χρονη Τέιλορ συμπλήρωσε την παραμυθένια ζωή του, αν και αυτό που ξεκίνησε ως όνειρο θα κατέληγε σε εφιάλτη μέσα σε λίγους μήνες. Τζογαδόρος, πότης και καζανόβας από τους λίγους, ο Χίλτον ήταν ακαταμάχητος στο ωραίο φύλο, στο οποίο επίσης δεν μπορούσε να αντισταθεί. Κι έτσι ήδη από τον μήνα του μέλιτος στην Ευρώπη, ο Νίκι περνούσε τις ώρες του στα τραπέζια του πόκερ και τα μπαρ, αφήνοντας στο περιθώριο τη νεαρή σύζυγό του.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, το ζευγάρι είχε ήδη αποξενωθεί και η σε κακή ψυχολογική κατάσταση Τέιλορ έδωσε τέλος στον γάμο έπειτα από 205 μέρες κοινής συζυγικής ζωής. Απτόητος ο Νίκι, συνέχισε τον ακραίο τρόπο ζωής του με τα ολοήμερα πάρτι και τις υπερβολές και το 1958 παντρεύτηκε ξανά, μετρώντας άλλον έναν σύντομο και αποτυχημένο γάμο. Η έξαλλη ζωή του τον πρόλαβε ωστόσο 11 χρόνια αργότερα, όταν η ταλαιπωρημένη από τις μακροχρόνιες καταχρήσεις καρδιά του τον πρόδωσε στα 42 χρόνια της ζωής του…

Ντέιβιντ Κένεντι


Η δυναστεία των Κένεντι έχει δει τόσες τραγωδίες και προσωπικές καταστροφές που φτάνουν για να λογιστεί καταραμένη: από δολοφονίες και αεροπορικά δυστυχήματα μέχρι και ασυνήθιστα προβλήματα υγείας που έχουν στείλει πολλά μέλη σε άδοξο και απρόοπτο τέλος. Μια από τις πιο τραγικές ιστορίες ανήκει στον Ντέιβιντ, ένα από τα παιδιά του δολοφονημένου Ρόμπερτ Κένεντι, γνωστού στον κύκλο του για το καλόκαρδο του χαρακτήρα του.

Ο νεαρός γόνος υπέφερε από μελαγχολία που τον οδήγησε σε εθισμό, σε κάτι που έπαιξε σαφώς ρόλο η δολοφονία του πατέρα του το 1968, όταν ο Ντέιβιντ ήταν ακόμα σε τρυφερή ηλικία. Οδηγήθηκε λοιπόν στην παρηγοριά των ναρκωτικών και τον πλαστό παράδεισο που αυτά εγγυώνται και τώρα σύχναζε σε χαμαιτυπεία του νεοϋορκέζικου Χάρλεμ παρέα με τοξικομανείς. Οι υπόλοιποι Κένεντι τον καταφρονούσαν και ο ίδιος είχε επίγνωση για το γεγονός, γι’ αυτό και πήγε να ζήσει με την 93χρονη γιαγιά του, η οποία ήταν και η μόνη που τον αποδεχόταν.

Η κακή κατάσταση της υγείας της επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον εύθραυστο ψυχισμό του και έπειτα από μια ντροπιαστική συνέντευξή του στο περιοδικό «Playboy», ήταν πια στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τώρα έπινε από το πρωί ως το βράδυ και οι αναρίθμητες ερωμένες του δήλωναν πως έκανε χρήση ναρκωτικών όλη μέρα. Από φονική δόση κοκαΐνης έφυγε τελικά από τον κόσμο τον Απρίλιο του 1984 ως σκιά του άλλοτε καλού εαυτού του…

Άντριου Γκετί


Άλλη μια δυναστεία που μαστίστηκε από την κατάρα του πλούτου της, η οικογένεια του κροίσου Ζαν Πολ Γκετί γνώρισε το δικό της ζοφερό μερίδιο προσωπικής καταστροφής. Και ο Άντριου δεν ξέφυγε δυστυχώς από την πεπατημένη, όντας ένας ακόμα Γκετί που είδε τη ζωή του να ανακόπτεται απότομα. Ως γιος του Γκόρντον, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογιζόταν σε 2,1 δισ. δολάρια, ο νεαρός Άντριου ήθελε να γίνει σκηνοθέτης και έλπιζε πως το χρήμα και οι διασυνδέσεις του οίκου του θα έκαναν εύκολη την προσπάθειά του. Αν και δεν θα τα κατάφερνε τελικά, κάτι που θα τον βύθιζε στην τραγωδία.

Αφού σπούδασε σινεμά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 1990, πήγε στο Λος Άντζελες για να κάνει ταινίες, έχοντας παρακαταθήκη το ταλέντο του αλλά και το βαρύ οικογενειακό του όνομα. Η καριέρα του δεν θα δικαιωνόταν ωστόσο καθώς η ζωή του μαστίστηκε από τα ναρκωτικά, με τη μακροχρόνια σύντροφό του να δηλώνει κάποια στιγμή ότι ο Άντριου έκανε βαριά χρήση μεθαμφεταμίνης σε ημερήσια βάση. Τον βρήκαν κάποια στιγμή νεκρό στην έπαυλή του, έπειτα από χρήση ενός κοκτέιλ ναρκωτικών που απαθανατίστηκε σε αρκετές σελίδες της ιατροδικαστικής έκθεσης. Ήταν 47 ετών…

Φρεντ Τραμπ Γ’


Πριν γίνει κροίσος της κτηματομεσιτικής, ο προεδρικός πια υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είχε ως πρότυπο για τη ζωή του τον μεγαλύτερο αδερφό του Φρεντ, ο πρόωρος θάνατος του οποίου άφησε το δικό του σημάδι στη ζωή του ιδιαίτερου Ντόναλντ. Ως ο μεγαλύτερος γιος του πατριάρχη της δυναστείας Φρεντ Τραμπ του Νεότερου, ο Φρεντ Τραμπ Γ’ ήταν να διαδεχθεί τον πατέρα του στο τιμόνι του επιχειρηματικού κολοσσού και όλα έδειχναν ότι θα είχε την ίδια επιτυχία.

Χαριτωμένος και καλοσυνάτος, ήταν πάντα η ψυχή της παρέας, αν και τον πρόλαβε το αλκοόλ. Ο Φρεντ ανέπτυξε σοβαρότατο εθισμό και παράτησε κάποια στιγμή τον επιχειρηματικό κόσμο για χάρη της διασκέδασης. Η καθημερινότητά του ήταν τώρα γεμάτη από πάρτι και σπατάλες και όταν έφτασε σε κακή κατάσταση προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια, αν και πλέον ήταν αργά. Παρά το γεγονός ότι μπαινόβγαινε σε κέντρα αποτοξίνωσης, από το ποτό δεν ξέκοψε ποτέ, το οποίο έμελλε να τον στείλει πρόωρα στον τάφο το 1981, σε ηλικία 42 ετών. Ο θάνατός του επηρέασε βαθύτατα τον Ντόναλντ, που δεν βάζει έκτοτε γουλιά στο στόμα του…

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID