Frankenfish: Το ψάρι-τέρας που αναπνέει οξυγόνο και βγαίνει στην ξηρά -Φόβος και τρόμος σε ποταμό των ΗΠΑ (Εικόνες)


Ένα σπάνιο είδος ψαριού, το snakehead fish, εμφανίστηκε σε ποτάμι του Μέριλαντ στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο απειλεί τον πληθυσμό των ψαριών και προκαλεί πονοκέφαλο στους ψαράδες.

Το snakehead fish (η επιστημονική του ονομασία) ή αλλιώς frankenfish είναι ιδιαίτερο όχι μόνο λόγω της όψης του, αλλά γιατί αναπνέει οξυγόνο και έχει τη δυνατότητα να βγαίνει στην ξηρά, καλύπτοντας μικρές αποστάσεις.

Το εν λόγω ψάρι ωστόσο έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ψαράδες της περιοχής καθώς απειλεί τα υπόλοιπα ψάρια που ζουν στον ποταμό, μια και τους τρώει όλη την τροφή.

Οι υπηρεσίες της πολιτείας λοιπόν, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό του συγκεκριμένου είδους διοργανώνουν διαγωνισμούς ψαρέματος με μεγάλα χρηματικά βραβεία.






Το είδαμε εδώ
Μοιραστείτε το άρθροΣτείλτε το σε φίλους ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο για αργότερα.
Η συζήτηση συνεχίζεται

Η άποψή σας έχει αξία

Μοιραστείτε τη γνώμη σας για το άρθρο και συμβάλετε σε έναν χρήσιμο, τεκμηριωμένο και πολιτισμένο διάλογο.

  • Σεβασμός στους συνομιλητές
  • Σχόλια σχετικά με το θέμα
  • Χωρίς προσβολές ή προσωπικά δεδομένα
Γράψτε το σχόλιό σας Τα σχόλια εκφράζουν τους συντάκτες τους και μπορεί να ελέγχονται σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.
Σχόλια αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID