BREAKING NEWS
latest

Οι 9 τύποι της προσωπικότητας


Πολλές φορές, όταν αναζητούμε τι είναι η αληθεια στα Σεμιναρια για Ψυχολογια στη Νεα Ακροπολη, παρατηρούμε ότι οι αντιλήψεις που έχουμε για τον εαυτό μας είναι ψεματα, μια πλανη, μια απατη που δημιουργεί ο νους μας με βάση και τη στάση του περιβάλλοντος απέναντί μας. 

Το "Γνώθι σαυτόν" δεν  μπορεί και δεν πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των ψεματων που δημιουργεί ο νους μας για να μας κάνει αγαπητούς στο περιβάλλον. 

Κάπου βαθιά μέσα μας νιώθουμε τι είναι αληθεια και η Νεα Ακροπολη θεωρεί ότι αυτή η εσωτερική αληθεια είναι πιο σημαντική από τα κοινά "πιστεύω". Κάθε άνθρωπος που νιώθει την ανάγκη να προσαρμόσει τη γνώση του, έτσι ώστε να αποκτήσει την κοινή αποδοχή, είναι ένας άνθρωπος ανάξιος εμπιστοσύνης.

Η ψυχολογια είναι μια νέα μορφή της αρχαίας πνευματικής φιλοσοφίας και μας βοηθάει να μπορέσουμε να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα μέσα μας και να καταλάβουμε το ποιοι είμαστε. 

Μας βοηθάει να βρούμε μια χρυση τομή ανάμεσα στο πώς βλέπουν οι άλλοι εμάς αλλά και πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας βοηθώντας έτσι στην αυγη μιας νέας αυτογνωσίας, όπως τη μελετούμε στη Νεα Ακροπολη.

Στην εκλαϊκευμένη ψυχολογια υπάρχουν κάποια απλά και γενικά τεστ ψυχολογιας που μπορούν να γίνουν βοηθοί μας σε αυτήν την προσπάθεια αυτογνωσίας. 

Σας δίνουμε σήμερα ένα πολύ απλό τεστ ψυχολογιας και προσωπικότητας, συνδυασμού σχημάτων και χρωμάτων και ευχόμαστε να σας βοηθήσει να γνωρίσετε λίγο περισσότερο τον εσωτερικό σας εαυτό.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Επιλέξτε το κύριο σχήμα που σας αρέσει και διαβάστε παρακάτω τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας με βάση την επιλογή αυτή.

Λάβετε υπόψη σας και τη μορφή και το χρώμα


ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ανέμελος
Παιχνιδιάρης
Χαρούμενος

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Σας αρέσει να ζείτε ελεύθερα κι αυθόρμητα. Προσπαθείτε να απολαμβάνετε την ζωή στο μέγιστο, σύμφωνα με το ρητό: «Ζούμε μόνο μία φορά».

Είστε πολύ περίεργος και ανοιχτός σε οτιδήποτε νέο. Αναπτύσσεστε κι ευδοκιμείτε στην αλλαγή. Τίποτε δεν είναι χειρότερο από το να αισθάνεστε δεσμευμένος και καθηλωμένος. Βιώνετε το περιβάλλον σας ως ευμετάβλητο και πολύπλευρο και πάντοτε έτοιμο για μία  ευχάριστη έκπληξη.



Ανεξάρτητος
Αντισυμβατικός
Αδέσμευτος

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Διεκδικείτε μία ελεύθερη κι αδέσμευτη ζωή για τον εαυτό σας που σας επιτρέπει να καθορίζετε τον δικό σας δρόμο. Έχετε μία καλλιτεχνική κλίση στην εργασία σας ή στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας. Η παρόρμησή σας για ελευθερία, μερικές φορές, σας προκαλεί να κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό περιμένουν οι άλλοι από εσάς.

   Ο τρόπος ζωής σας είναι υψηλά ατομιστικός. Ποτέ δεν μιμείστε, τυφλά, αυτό που είναι «in». Αντιθέτως, επιζητείτε να ζείτε σύμφωνα με τις δικές σας ιδέες και πεποιθήσεις, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να πάτε αντίθετα στο ρεύμα.



Εσωστρεφής
Ευαίσθητος
Στοχαστής

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Ενασχολείστε, εκτενέστατα, περισσότερο συχνά και προσεκτικά με τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας από ό,τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Απεχθάνεστε την επιπολαιότητα και την ρηχότητα. Θα προτιμούσατε να είστε μόνος παρά να πρέπει να υποφέρετε το κουτσομπολιό.

Οι σχέσεις με τους φίλους σας, όμως, είναι πολύ δυνατές και διαρκείς, πράγμα το οποίο σας δίνει την εσωτερική ηρεμία και αρμονία που χρειάζεστε για να αισθάνεστε καλά. Δεν σκέφτεστε να είστε μόνος για εκτεταμένες  χρονικές περιόδους και σπανίως αισθάνεστε ανία.



Προσγειωμένος
Ισορροπημένος
Αρμονικός

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Εκτιμάτε ένα φυσικό στυλ και αγαπάτε αυτό το οποίο είναι απλό. Οι άνθρωποι σας θαυμάζουν διότι πατάτε και με τα δύο σας πόδια σταθερά στη γη για αυτό και μπορούν να σας εμπιστεύονται.

Δίνετε σε αυτούς που είναι κοντά σας ασφάλεια κι άνεση. Γίνεστε αντιληπτός ως ζεστός κι ανθρώπινος. Απορρίπτετε κάθε τι το οποίο είναι κακόγουστο και κοινότοπο. Τείνετε να είστε σκεπτικιστής  σε σχέση με τις τάσεις της μόδας. Για εσάς, το ντύσιμο πρέπει να είναι πρακτικό και διακριτικά κομψό.



Επαγγελματίας
Πραγματιστής
Αυτό- επιβεβαιωμένος

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας, και στηρίζεστε λιγότερο στην τύχη σας και πολύ περισσότερο στις δικά σας κατορθώματα κι έργα. Λύνετε προβλήματα με έναν πρακτικό, απλό τρόπο δράσης. Βλέπετε τα πράγματα, στην καθημερινή σας ζωή, με μία ρεαλιστική ματιά και καταπιάνεστε με τα προβλήματα χωρίς δισταγμούς. Δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στην υπευθυνότητα και την εργασία διότι μπορείτε να βασίζεστε πάνω σε αυτό.

Η αποφασιστική δύναμη της θέλησής σας, προβάλλει την αυτοπεποίθησή σας στους άλλους. Ποτέ δεν είστε πλήρως ικανοποιημένος μέχρι να πραγματοποιήσει τις ιδέες σας.



Ειρηνικός
Διακριτικός
Μη-επιθετικός

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Εσείς εύκολα γίνεστε διακριτικός. Κάνετε εύκολα φίλους, αλλά απολαμβάνετε την απομόνωση και την ανεξαρτησία. Σας αρέσει να φεύγετε μακριά από όλα και να είστε μόνος κατά καιρούς για να μελετάτε το νόημα της ζωής και να απολαμβάνετε τον εαυτό σας. Χρειάζεστε χώρο κι έτσι δραπετεύετε σε όμορφες κρυψώνες, όμως δεν είστε ούτε μοναχικός, ούτε μισάνθρωπος. Είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας και με τον κόσμο, και εκτιμάτε την ζωή και ό,τι έχει να προσφέρει ο κόσμος αυτός.



Αναλυτικός
Αξιόπιστος
Αυτό-επιβεβαιωμένος

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Η στιγμιαία σας ευαισθησία εκφράζει μία ανώτερη ποιότητα και διάρκεια.  Συνεπώς, σας αρέσει να περιτριγυρίζεστε από λίγους «πολύτιμους λίθους» τους οποίους ανακαλύπτετε εκεί όπου αυτοί αγνοούνται ή παραβλέπονται από τους άλλους.

Έτσι, η κουλτούρα (η πνευματική καλλιέργεια) παίζει έναν εξαιρετικό ρόλο στην ζωή σας. Έχετε βρει το δικό σας προσωπικό στυλ, το οποίο είναι κομψό και αποκλειστικό, ελεύθερο από τις ιδιοτροπίες της μόδας. Το ιδανικό επάνω στο οποίο έχετε βασίσει την ζωή σας, είναι η πνευματικά καλλιεργημένη χαρά κι απόλαυση. Εκτιμάτε κι αναζητάτε ένα κάποιο επίπεδο πνευματικής καλλιέργειας από αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεστε και συνεργάζεστε.



Ρομαντικός
Ονειροπόλος
Συναισθηματικός

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Είστε ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Αρνείστε να δείτε τα πράγματα μόνο από μία ορθολογική, ρεαλιστική άποψη. Ό,τι σας λένε τα αισθήματα σας είναι ακριβώς αυτό που είναι σημαντικό για εσάς. Πραγματικά, αισθάνεστε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν όνειρα στη ζωή.

Απορρίπτετε τους ανθρώπους που αποστρέφονται τον ρομαντισμό και καθοδηγούνται μόνο από τον ορθολογισμό. Αρνείστε να αφήνετε οτιδήποτε να περιορίζει την πλούσια ποικιλία των αισθημάτων και των συγκινήσεών σας.



Δυναμικός
Δραστήριος
Εξωστρεφής

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Είστε τελείως πρόθυμοι να αποδεχτείτε τα ρίσκα και να δεσμευτείτε ισχυρά με αντάλλαγμα μία ενδιαφέρουσα και πολύμορφη εργασία. Η ρουτίνα, αντιθέτως, τείνει να έχει μία παραλυτική δράση πάνω σας.

Ό,τι σας αρέσει περισσότερο είναι να είστε ικανός να παίξετε ένα ενεργό ρόλο στα γεγονότα. Κάνοντάς το έτσι, η πρωτοβουλία σας γίνεται πολύ αποφασιστική.


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID