BREAKING NEWS
latest

Η γυναίκα νοικοκυρά αξίζει 163.000 μπράβο!


Ας κάνουμε μια αναφορά στη γυναίκα εργαζόμενη του σπιτιού ή αλλιώς τη νοικοκυρά. Και γιατί σε αυτή ενώ υπάρχουν και τόσοι άλλοι κλάδοι εργασίας που οι γυναίκες πραγματικά κοπιάζουν (αγρότισσες, εργάτριες, καθαρίστριες κ.α) ; Γιατί η νοικοκυρά δε πληρώνεται κάθε πρώτη του μήνα.

Είναι ανασφάλιστη της περισσότερες φορές ή είναι «εξαρτώμενο μέλος» . Δεν εξασφαλίζεται προσωπικά σε περίπτωση διαζυγίου. Ενώ φαίνεται ότι έχει πολύ χρόνο διαθέσιμο, ασχολείται ελάχιστα με τον εαυτό της. Ας κοστολογήσουμε λοιπόν το επάγγελμα νοικοκυρά. Διερωτάστε πως θα γίνει αυτό; Μα «ανακαλύπτοντας» το πόσα επαγγέλματα κρύβονται κάτω από τον τίτλο «επάγγελμα οικιακά» .

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα από το αμερικανικό salary.com βάσει των ωρών απασχόλησης , μελών οικογένειας και περιοχής , μια αμερικάνα νοικοκυρά εάν πληρωνόταν στις Η.Π.Α. θα έπαιρνε από 65.000, 113.600 ή ακόμη και 163.000 δολάρια ετησίως . Ενώ μια γυναίκα που εργάζεται και εκτός σπιτιού θα πληρωνόταν από 37,888 , 67,443 έως και 97.530 δολάρια . Πάντα βάσει ωρών και περιοχής. Μια νοικοκυρά κάνει περισσότερες από 10 εργασίες καθημερινά με πληρότητα και αποτελεσματικότητα . Εργάζεται 92 ώρες την εβδομάδα περίπου ( 40 ώρες στο κανονικό ωράριο και 52 σε υπερωρίες ). Μια εργαζόμενη στο σπίτι κάνει ή είναι : σεφ , εκπαιδευτικός , οδηγός , λογίστρια , καθαρίστρια ρούχων, μοδίστρα , στυλίστρια , κηπουρός , νοσοκόμα , ψυχολόγος, καθαρίστρια , κομμώτρια , καλλιτεχνικές χειροτεχνίες, διοργανώτρια εορτών , διοργανώτρια εκδρομών, χειρίστρια υπολογιστών , υπεύθυνη τροφοδοσίας, μαστορέματα στο σπίτι , δημόσιες σχέσεις οικογένειας.

Αν υπολογίσουμε την εργατοώρα των παραπάνω επαγγελμάτων, θα κατανοήσουμε και τον παραπάνω οικονομικό υπολογισμό. Σίγουρα κάποιοι θεωρούν υπερβολικό το ποσό για ένα απλό «μαγείρεμα» και «σφουγγάρισμα». Όμως για αναλογιστείτε τι θα γινόταν ή τι γίνεται , όταν για μια μέρα επιστρέψετε και δε βρείτε έτοιμο φαγητό ή δεν είναι σιδερωμένο το πουκάμισο σας. Η΄ τι γίνεται όταν για μερικές ημέρες απουσιάσει η νοικοκυρά του σπιτιού. Πόσος «γενικός αποσυντονισμός».

Ας εκτιμήσουμε όλοι ουσιαστικά την παρουσία της , τη διαθεσιμότητα της πάντα σε εμάς και το ότι βασική της απασχόληση και προτεραιότητα είναι η φροντίδα μας .
Ας την σεβαστούμε περισσότερο . Και ας αλλάξει και ο τρόπος που και η ίδια η νοικοκυρά αντιμετωπίζει την ενασχόληση της . Ας γίνει περήφανη για τη σπουδαιότητα του ρόλου της . Ας δίνει η ίδια αξία σε ό,τι κάνει . Έτσι ίσως καταφέρει να μην εξαρτάται συναισθηματικά από την επιβεβαίωση και αναγνώριση των άλλων .

Γιατί , δυστυχώς , πολλές φορές σε ό,τι έχουμε ή θεωρούμε δεδομένο στη ζωή είναι που μας χάνεται το «μπράβο» και το «σε ευχαριστώ» , μητέρα ,σύζυγε , αδελφή , γιαγιά ! Ένα «μπράβο» άξιας 163.000 δολαρίων . Ας μην είμαστε λοιπόν τσιγκούνηδες και ας της το δίνουμε συχνά αυτό το μπράβο . Τουλάχιστον θα την κάνουμε πλουσιότερη σε αγάπη … 

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID