BREAKING NEWS
latest

Η υπερκατανάλωση αλατιού οδηγεί σε γήρανση!


Το αλάτι είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τους υπερτασικούς αλλά και για τους υπέρβαρους εφήβους, διότι όπως απέδειξε μία νέα έρευνα η υπερκατανάλωση αλατιού οδηγεί σε γήρανση.

Οι έφηβοι, λοιπόν,  που ακολουθούν ιδιαίτερα αλμυρή διατροφή έχουν πιο κοντά τελομερή, δηλαδή πιο κοντά άκρα των χρωμοσωμάτων τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες. Κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται, τα τελομερή κονταίνουν και όταν γίνουν πλέον πολύ κοντά, τότε το κύτταρο σταματάει να διαιρείται και πεθαίνει.

Αν και είναι γνωστό ότι η κατανάλωση νατρίου αυξάνει την αρτηριακή πίεση και κατʼ επέκταση τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, είναι η πρώτη φορά που συνδέεται και με την κυτταρική γήρανση.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τζόρτζια Ρέτζενς του Μέιν διαπίστωσαν ότι το νάτριο λειτουργικά συνεργικά με την παχυσαρκία ώστε να επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία γήρανσης.

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας δρ Χάι ντονγκ Ζου: «Ακόμη και σε αυτούς τους νέους ανθρώπους μπορούμε να δούμε ήδη την επίδραση από την υψηλή πρόσληψη νατρίου και να επιβεβαιώσουμε ότι σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, επιταχύνει την κυτταρική γήρανση».

Παράλληλα συνέστησε την κατανάλωση αλατιού με μέτρο, την προτίμηση φρέσκων τροφίμων και την αποφυγή αντιθέτως των επεξεργασμένων, που είναι πλούσια σε νάτριο.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID