BREAKING NEWS
latest

Η εσωτερική ηρεμία είναι θέμα εξάσκησης!


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας δίνει καθημερινά πολλές αφορμές για να εκνευριζόμαστε. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας γιατί όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η εσωτερική ηρεμία είναι θέμα εξάσκησης.

- Ντυθείτε στα λευκά, εκτός από το ότι μας χαρίζει γαλήνια όψη, το λευκό χρώμα μας βοηθά στην αποστασιοποίηση από την ένταση.

- Προσπαθήστε να χαλαρώνετε, γιατί η ηρεμία κατακτάται με εξάσκηση. Προσποιηθείτε αρχικά τον ήρεμο και σιγά σιγά θα δείτε να σας γίνεται τρόπος ζωής. 

- Μιλήστε χαμηλόφωνα, μιας και χαρακτηριστικό των ήρεμων ανθρώπων είναι να μην φωνάζουν.

- Να πίνετε γάλα μιας και αποτελεί ένα ηρεμιστικό ρόφημα, χαλαρώνοντας τους μυς.

- Να κοιτάτε μακριά, επειδή οι βολβοί των ματιών μας χαλαρώνουν όταν κοιτάζουν τον ορίζοντα.

- Αν έχετε την δυνατότητα ασχοληθείτε με την κηπουρική μιας και τα φυτά βοηθούν στο άδειασμα του μυαλού μας από τις αρνητικές σκέψεις. Η κηπουρική ζεσταίνει το σώμα μας, ηρεμεί την αναπνοή μας, χαλαρώνει τους μυς από τις εντάσεις και μας γεμίζει ενέργεια.

- Φροντίστε να φτάνεται νωρίτερα στα ραντεβού σας, έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και να μην αγχώνεστε.

- Ταχτοποιηθείτε και βάλτε τέλος στην τυχόν ακαταστασία που υπάρχει γύρω σας, έτσι κερδίζετε χρόνο μιας και δεν χρειάζεται να ψάχνεται τα πράγματα σας και μένετε ήρεμοι.

- Αν περιμένετε όρθιοι σε μια ουρά κάντε μετεώριση, δηλαδή μείνετε στην στάση προσοχής και φανταστείτε ένα σκοινί να σας τραβάει προς τα πάνω, έτσι θα αισθανθείτε ελαφρύτεροι και θα μειωθεί το άγχος σας.

- Αν η κουβέντα που κάνετε με τον συνομιλητή σας, σας προκαλεί ένταση πιέστε τη γλώσσα στον ουρανίσκο σας, έτσι ώστε να μειωθεί η ένταση που δημιουργείται στα σαγόνια σας.

- Αν πρέπει να ολοκληρώστε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς σήμερα, χαλαρώστε τις ορθώσεις σας και ακουμπήστε τα ακροδάχτυλα των χεριών σας και παραμείνετε χαλαροί σε αυτή την στάση για 1 λεπτό.

- Κάντε μασάζ στους κροτάφους, όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα. Τα περισσότερα σημεία βελονισμού για χαλάρωση βρίσκονται εκεί. Εξασκείτε την πίεση εκπνέοντας και μετά χαλαρώνετε εισπνέοντας.

- Υιοθετήστε ένα ζώο, αν είστε φιλόζωοι. Τα κατοικίδια βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες, μιας και ανεβαίνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό μας.

- Τέλος, αθληθείτε με όποια μορφή άσκησης εσάς σας ευχαριστεί, ακόμα και ένας περίπατος στην φύση μας φέρνει απίστευτη χαλάρωση.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID