BREAKING NEWS
latest

NASA: Εξερεύνηση του Άρη με το MAVEN



Η NASA συνεχίζει την εξερεύνηση του Άρη με το MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evolution), το νέο διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε στις 19-11-2013 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ και ταξιδεύει ήδη για τον κόκκινο πλανήτη.

NASA MAVEN: Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

To MAVEN θα ταξιδέψει 10 μήνες μέχρι να φτάσει στον Άρη στις 22 Σεπτεμβρίου 2014. Εκείνη την στιγμή θα ξεκινήσει και η πραγματική δουλειά του νέου διαστημοπλοίου της NASA. Για πρώτη φορά η ανθρωπότητα θα εξετάσει με τόση λεπτομέρεια την ατμόσφαιρα του Άρη και τις αλληλεπιδράσεις με τον ήλιο και τον ηλιακό άνεμο σε μια προσπάθεια κατανόησης του κλίματος του Άρη και της πιθανότητας να κατοικηθεί ο κόκκινος πλανήτης από ανθρώπους. Η εκτόξευση του MAVEN έγινε πριν μερικές ώρες με την βοήθεια ενός πυραύλου Atlats V.

Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα ξέρουμε πως αλλάζει το κλίμα στον Άρη και αν υπάρχουν ελπίδες να κατοικηθεί ο κόκκινος πλανήτης κάποια στιγμή στο μέλλον, πριν καταστρέψουμε μια για πάντα την Γη.

Η αποστολή του MAVEN στον Άρη πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της NASA, Lockheed Martin, University of California – Berkeley’s Space Sciences Laboratory, Deep Space Network, Electra telecommunications, Jakosky University of Colorado at Boulder.



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID