BREAKING NEWS
latest

Επίσημο έγγραφο με το πόρισμα για τη δακρυσμένη εικόνα του Ταξιάρχη



11/2013. Μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε το νησί της Ρόδου και η οποία κατέληξε σε τραγωδία, ένα εύλογο ερώτημα έρχεται στα χείλη των κατοίκων. Όπως είχε γίνει γνωστό δύο εικόνες του Ταξιάρχη στο εκκλησάκι του παλιού νεκροταφείου της Ιαλυσού είχαν αρχίσει να δακρύζουν στις 26 Οκτωβρίου, γεγονός που άλλοι χλεύασαν κι άλλοι πίστεψαν. Πλέον πολλοί στο νησί αναρωτιούνται αν «ήταν η προειδοποίηση για την καταστροφή που θα ερχόταν!».

Αυτή η φράση κυριαρχεί στα χείλη όλων των κατοίκων της Ιαλυσού που βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις απο την θεομηνία που χτύπησε την περιοχή τους, όπως αναφέρει το verena.gr.


Να προσθέσουμε πως μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεςως Ρόδου δια του Αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Πεζουβάνη, υπεύθυνου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, η 4η Εφορία Αρχαιοτήτων απέστειλε επίσημο έγγραφο με το πόρισμα από την εξέταση της Εικόνας του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό που δάκρυσε στις 26 Οκτωβρίου 2013.


Το πόρισμα αναφέρεται στην κατάσταση της εικόνας και έπειτα από αυτοψία από τους συντηρητές Σωτήρη Πατατούκο και Φώτη Σιδηρόπουλο, αναφέρει επίσημα ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση στον ξύλινο φορέα, τα χρώματα και το βερνίκι.


Από εδώ και πέρα είναι στην διάθεση και την πίστη του καθενός να ερμηνεύσει αυτό το σημείο.


Το πόρισμα:





Θυμίζουμε και το Video:



Το είδαμε εδώ και εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID