BREAKING NEWS
latest

Ενεργειακοί και ιεροί τόποι στην Ελλάδα


Από την αρχαιότητα ο Έλληνας επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας.
Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και συνδέεται και με τις "γραμμές Λέυ", γινόταν και γίνεται αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση.


 Γι αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη. Οι λεγόμενες "γραμμές Λέυ" ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσής τους παρατηρείται αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους.


Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν στις λατρείες των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας. Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία, εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή "ανθρωποσωτήριους θεούς" διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας. Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης.


Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο. Ξέρουμε ότι τα εκάστοτε ιερατεία επέλεγαν τον τόπο οικοδόμησης των ιερών αλλά τίποτα παραπάνω. Είναι άραγε οι γνώσεις, που πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτές, των ιερατείων που κρατήθηκαν μυστικές; Ήταν μήπως οι μύστες ή επονομαζόμενοι "θεοί", όπως ο Απόλλων και άλλοι, που είχαν θεϊκή πρόνοια και μπόρεσαν να δώσουν φώς στα μυστήρια; Όπως και να έχει η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών.


Σχόλιο Πελασγού : Άραγε, ήταν δώρο των "θεών"(Θεού), που δόθηκε στους ανθρώπους, ώστε να έχουν τη δύναμη να βρίσκονται όσο το δυνατόν κοντά στο Θείον, όπου αναπαυόταν και γιατρευόταν η ψυχή και το σώμα;;
Πιθανώς, οι ενεργειακοί τόποι, που για τους γνωρίζοντες, σχεδόν όλοι συγκλίνουν και έχουν έντονο ενεργειακό κέντρο και πόλο στην Ελλάδα (σε διάφορα μέρη) να είναι τόσο μέρη άντλησης δύναμης, ψυχικής κυρίως, και διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό την ιδιοσυγκρασία, την Πίστη και την δύναμη του λαού και των ανθρώπων που γνωρίζει να ζεί ενεργειακά, ξεπερνώντας , ανά περιπτώσεις, την βαρύτητα της ύλης.

Το είδαμε εδώ   



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID