

Την άνοιξη του 1803, ένα ασυνήθιστο αντικείμενο – πλοίο, παρατηρήθηκε από αλιείς κοντά στην ακτή. Αφού πήραν τις βάρκες τους το συνέλεξαν και το τράβηξαν στην παραλία Χιράτο νο Χάμα. Το αντικείμενο ήταν στρογγυλό και έμοιαζε με ιαπωνικό μπολ ρυζιού, ενώ είχε διάμετρο 6 περίπου μέτρα και 5 μέτρα ύψος. Το κάτω μέρος του έμοιαζε να είναι από σίδερο, η κορυφή από γυαλί, και έτσι ήταν δυνατό να κοιτούν κατευθείαν μέσα. Στο σκάφος ήταν μια όμορφη νεαρή γυναίκα 20 περίπου ετών. Ήταν 5 shaku (1.51 ύψος), και είχε ροζ πρόσωπο. Τα μαλλιά και τα φρύδια της ήταν κόκκινα και σε κάποια σημεία άσπρα και μαύρα. Η γλώσσα που μιλούσε δεν μπορούσε να γίνει κατανοητή ενώ κρατούσε ένα μυστηριώδες κουτί.Μέσα στο αντικείμενο υπήρχαν γράμματα που κανείς δεν είχε δει ξανά. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν μαζί της. Ένας γέροντας πρότεινε ότι πιθανός εγκαταλείφτηκε στην θάλασσα από την χώρα της ως τιμωρία, και ότι το κεφάλι του άντρα της θα πρέπει να είναι στο κουτί που φύλαγε. Έτσι αποφάσισαν ότι η καλύτερη λύση ήταν να την γυρίσουν πίσω στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι της τιμωρίας.Να επισημάνουμε ότι Ουτσουρό Μπούνε (Utsuro Bune), σημαίνει «τρύπα του πλοίου» ένας ορισμός που υποδηλώνει με σαφήνεια το σχήμα μπολ ρυζιού, όπως είχαν περιγράψει νωρίτερα το αντικείμενο οι ψαράδες.
Το σχήμα του αντικειμένου είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί μοιάζει με τα σύγχρονα UFO, και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως σκέφτηκαν οι άνθρωποι και σχεδίασαν τέτοιο σχήμα πριν από περίπου 200 χρόνια.
Το 1997 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γκίφου του Τόκυο, Κάζονο Τανάκα, μελέτησε εκ νέου τον μύθο της Ουτσουρό - Μπούνε. Έπειτα άρχισε να απορεί αν ήταν η μυστηριώδης γυναίκα που αναδύθηκε από τον Ειρηνικό πριν από τόσο καιρό υπεύθυνη για κάποια «στενή επαφή τρίτου τύπου». Ερεύνησε όλα τα πλοία της εποχής αλλά δεν βρήκε κανένα σε σχήμα που παραπέμπει σε δίσκο, όπως το Ουτσουρό – Μπούνε. Το 1800 άρχισαν να εμφανίζονται πολλές απεικονίσεις του σκάφους από ανθρώπους που ζούσαν σε διάφορα μέρη της Ιαπωνίας. Οι αφηγήσεις που τις συνόδευαν ήταν όμως πανομοιότυπες. Μια αινιγματική γυναίκα είχε βγει από δισκοειδές σκάφος. Σύμφωνα με τον καθηγητή Τανάκα ο μύθος αυτός είναι πασίγνωστος στην Ιαπωνία, και βρίσκουμε παντού απεικονίσεις του. Ο ίδιος εντόπισε μάλιστα πέντε.
Η άποψή σας έχει αξία
Μοιραστείτε τη γνώμη σας για το άρθρο και συμβάλετε σε έναν χρήσιμο, τεκμηριωμένο και πολιτισμένο διάλογο.
- Σεβασμός στους συνομιλητές
- Σχόλια σχετικά με το θέμα
- Χωρίς προσβολές ή προσωπικά δεδομένα



Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου