BREAKING NEWS
latest

My-Apps: Μια έξυπνη υπηρεσία για διάφορες πλατφόρμες

My-Apps: Μια έξυπνη υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες κι επιχειρήσεις, να δημιουργήσουν μια δική τους εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, για διάφορες πλατφόρμες.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βιατσεσλάβ Σεμεντσούκ, ο μελλοντικός Διευθύνων Σύμβουλος της My-Apps, έσπασε το πόδι του. Ήταν τότε επικεφαλής ενός επιτυχημένου γραφιστικού γραφείου. 

Χωρίς να επιβραδύνει τους ρυθμούς του, διεκπεραίωνε τις βασικές του υποχρεώσεις, μέσω κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, θέλησε να δημιουργήσει μια εφαρμογή, ώστε να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα την ιστοσελίδα του, και να ελέγχει τη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό όμως δεν ήταν και τόσο εύκολο. 

Η συγκυρία, πάντως, ήταν καλή. Μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Azium.ru που βοηθάει νέους επιχειρηματίες στην αναζήτηση επενδυτών, γρήγορα βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Αγοράστηκε ένα domain name, συγκεκριμένα το « apps.ru», το οποίο αποτέλεσε και την πρώτη επίσημη ονομασία του. 

Η πρώτη χρηματοδότηση ήρθε από τον δημιουργό της εταιρείας παιχνιδιών “Άστρουμ Ονλάιν”, Ίγκορ Ματσανιούκ, που σήμερα διοικεί την Farminers, εταιρεία-θερμοκοιτίδα για νέους επιχειρηματίες που τοποθετούνται στο μεταίχμιο της τεχνολογίας διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας. 

Το My-Apps ταίριαζε γάντι μ' αυτές τις προδιαγραφές, και σύντομα έλαβε τις πρώτες 150 χιλιάδες δολάρια από τον Ίγκορ Ματσανιούκ. Αργότερα, κατάφερε να συγκεντρώσει άλλα 150000 από το επιχειρηματικό ταμείο imi.vc, ενώ πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από το ταμείο Life Sreda, με μισό εκατομμύριο δολάρια

Η ιστοσελίδαmy-apps.com 
Τελικά, ο Σεμεντσούκ και οι συνεργάτες του δημιούργησαν την my-apps.com, μια ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου για τον καθένα, χωρίς κάποιες ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, μέσα από 5 βήματα και σε 5 λεπτά της ώρας. Υπάρχουν δύο τρόποι σχεδιασμού: για ιδιώτες και για επιχειρήσεις. 

Ένας απλός χρήστης μπαίνει στο σάιτ και επιλέγει έναν από τους 16 τύπους εφαρμογής (όπως, για παράδειγμα, Lover, University, Cooking). Έπειτα ρυθμίζει την εμφάνιση, συμπληρώνει την εφαρμογή με λειτουργίες τις οποίες μπορεί να τις αναζητήσει στο μενού. Η κάθε εφαρμογή έχει διαφήμιση, η οποία άλλωστε μπορεί να απενεργοποιηθεί έναντι ορισμένης ετήσιας συνδρομής. 

Το τελευταίο βήμα είναι η επιλογή της πλατφόρμας και η κατάθεση των 5 δολαρίων, για δημοσίευση στο επιλεγμένο πωλητήριο εφαρμογών. Δεν συνεργάζεται ακόμη με το AppStore, γιατί δεν έχουν τακτοποιηθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, στο Google play όμως εμφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες. 

Σε λίγο θα βγει η HTML5 βερσιόν, για δημοσίευση εφαρμογών στο Διαδίκτυο, με δυνατότητα πρόσβασης μέσω οποιουδήποτε smartphone. “Στόχος μας είναι να είμαστε πιο απλοί και πιο γρήγοροι από τους άλλους. Από την αρχή, είχαμε στο μυαλό μας τους Αμερικάνους δεκατριάχρονους μαθητές. 

Οπότε, η υπηρεσία μας τους επιτρέπει να το φτιάξουν όλο μόνοι τους, και να απολαύσουν τη διαδικασία, σαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι”, εξηγεί ο Βιατσεσλάβ Σεμεντσούκ.

Οι υπηρεσίες  για επιχειρήσεις
Η My-Apps για επιχειρήσεις (AppBiz) είναι η δημιουργία εφαρμογών για τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης εταιρείας και έχει ένα ορισμένο πάγιο. “Για μας, η καλύτερη περίπτωση ήταν το δίκτυο εστιατορίων ιαπωνικής κουζίνας Τανούκι στη Μόσχα. 

Αυτή η εταιρία δημιούργησε μια δική της εφαρμογή για κινητά και αύξησε τον τομέα των παραγγελιών στο σπίτι, κατά 7 φορές. Εξοικονόμησαν χρήματα αφενός από την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, αφετέρου από την επταπλάσια αύξηση του αριθμού των παραγγελιών, μέσω της εφαρμογής”, αναφέρει ο Βιατσεσλάβ, Σεμντστούκ
Ανταγωνιστές της My-Apps είναι εταιρείες όπως η Biznessapps στον τομέα B2B, η IbuildApp και η Mobile Roadie στο B2C. Η τελευταία κατασκευάζει εφαρμογές κινητού τηλεφώνου για διασημότητες, όπως η Madonna και η Lady Gaga. Η τιμή της ελάχιστης προσφοράς αντιστοιχεί σε εκατοντάδες δολάρια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σεμντούκ, “καμία απ' αυτές τις εταιρίες δεν λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ εμείς, συνδυάζοντας το B2B και το B2C αποκτάμε συνέργεια”.

Σχέδια ανάπτυξης
Μέχρι στιγμής η υπηρεσία έχει χρήστες μερικές εκατοντάδες άτομα και περίπου δέκα εταιρίες, ενώ μόλις  πρόσφατα πέρασε από την κλειστή στην ανοιχτή δοκιμαστική έκδοση.
Η My-Apps θέλει μέσα σε 3 έως 5 χρόνια, να γίνει πλατφόρμα, στην οποία οι χρήστες θα προσφεύγουν στις 95% των περιπτώσεων, όταν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Το υπόλοιπο 5% θα αντιστοιχεί σε μοναδικά και ακριβά προγράμματα. 
Επίσης επιδιώκει να συστήσει πολυεθνική εταιρία, και το προβλεπόμενο κέρδος από ρωσόφωνους χρήστες θα αποτελεί περίπου το 5 %. Ανάμεσα στα άμεσα σχέδια  είναι και 12 εκδόσεις σε άλλες γλώσσες.

Το είδαμε εδώ 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID