BREAKING NEWS
latest

Πέντε τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια της μπαταρίας στο κινητό σας

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα, που φαίνεται να έχουν οι χρήστες των smartphones, είναι το πόσο γρήγορα τα τηλέφωνα τους μένουν από μπαταρία μέσα στη μέρα, κάποιες φορές ακόμα και πριν από το απόγευμα, λόγω της εκτεταμένης χρήσης τους. 

Δείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη «ζωή» του τηλεφώνου σας. 

Φωτεινότητα οθόνης 

Μετρήσεις έχουν δείξει, ότι η λειτουργία της οθόνης ενός smartphone καταναλώνει από 1/3 έως 2/3 από την μπαταρία. Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη φωτεινότητα της οθόνης σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, ο καλύτερος τρόπος για εξοικονόμηση είναι να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα, η οποία είναι απαραίτητη μόνο όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη ηλιοφάνεια. Επιπλέον, συνιστάται να χρησιμοποιείτε την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας του κινητού σας τηλεφώνου. 

Εκτός της φωτεινότητας για να μειώσετε περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη του τηλεφώνου, ώστε να απεργοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας. 

Κλείστε το bluetooth 

Αν δεν συνομιλείτε μέσω συσκευών Bluetooth και μιλάτε με το συμβατικό τρόπο, αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει περίπου μία ώρα την ημέρα από την κατανάλωση της μπαταρίας. Ακόμα, υπάρχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης αν δεν ακούτε μουσική ή παρακολουθείτε video στη συσκευή σας χωρίς ακουστικά Bluetooth. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το Bluetooth μόνο σε περιστάσεις που χρειάζεται να έχετε και τα δύο χέρια σας απασχολημένα, π.χ όταν οδηγάτε. 

WiFi - GPS 

Ένας ακόμα τρόπος για μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση είναι να απενεργοποιείτε το WiFi του τηλεφώνου σας όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο. Συνιστάται το να έχετε ενεργοποιημένο το GPS όσο το δυνατόν λιγότερο, αφού αποτελεί ένα από τα πιο ενεργοβόρα προγράμματα για το Smartphone σας. 

Αpps και ενημερώσεις 

Όσο περισσότερες εφαρμογές και ενημερώσεις ειδοποιήσεων έχετε στο τηλέφωνο σας, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια απαιτείται. Ενδείκνυται το άμεσο κλείσιμο των εφαρμογών, μόλις τελειώσετε τη χρησιμοποίηση τους. 


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID