BREAKING NEWS
latest

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Όλοι έχουμε ακούσει για το περίφημο τρίγωνο των Βερμούδων (έκτασης άνω των 3.900.000,00 τετραγωνικών χιλιομέτρων) που σχηματίζεται από νοητές γραμμές από τη Florida προς τις Βερμούδες, από εκεί προς το Puerto Rico και πίσω στη Florida. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι περιβάλλουσες περιοχές.  Το νότιο περίγραμμα του τριγώνου συνορεύει με τη θάλασσα των πειρατών της Καραϊβικής, στα νερά του εισρέει από τα δυτικά το ρεύμα του Μεξικανικού κόλπου (golf stream) και το βορειοανατολικό τμήμα του περιέχει κομμάτι από τη γνωστή θάλασσα των Σαργασσών (από το φύκι sargassum).
 
Θεωρίες, εικασίες, θρύλοι, δεισιδαιμονίες, λογοτεχνία και πάει λέγοντας. Τί γνωρίζουμε για την περιοχή και πού τα κομμάτια της ιστορίας που μένουν ανεξήγητα συναντούν την ανθρώπινη φαντασία ? Το τρίγωνο των Βερμούδων (ή τρίγωνο του διαβόλου) βρίσκεται στον Ατλαντικό ωκεανό, πέρα από τις Ηράκλειες στήλες, δηλαδή έξω από τα πέρατα του γνωστού κόσμου των προγόνων μας. Αυτό δεν μας επιτρέπει να έχουμε καταγραφές από τα βάθη των αιώνων. Η’ μήπως όχι ?
Αυτές οι Ηράκλειες στήλες που χώριζαν το γνωστό από τον άγνωστο κόσμο φαντάζουν τέχνασμα επικοινωνιολόγων που προσπαθούν να αποτρέψουν ένα γεγονός. «Μη πας εκεί, στην έχει στημένη ένα τρομερό τέρας» ! Ο Όμηρος δείχνει να έχει γνώση, για το τί υπάρχει έξω απ’το Γιβραλτάρ. Οι Αργοναύτες πέρασαν τις πύλες αυτές, ο Ηρακλής ,ίσως και χιλιάδες άλλοι. Εκεί κατά πολλούς βρισκόταν ο κάτω κόσμος και δυνάμεις έξω από την σύλληψη του ανθρωπίνου νου. Έως τώρα λοιπόν εξακριβώνουμε ότι η περιοχή με τα ανεξήγητα της αρχαιότητος εξακολουθεί να παραμένει «τόπος απορίας» και για εμάς.
Το 1812 καταγράφεται η πρώτη μυστηριώδης εξαφάνιση πλοίου (του Patriot) ενώ το 1840 η πρώτη θέαση πλοίου "φαντάσματος" του γαλλικού Rosalie το οποίο βρέθηκε να πλέει χωρίς καμμία ζημιά αλλά και χωρίς πλήρωμα. Έκτοτε κατεγράφησαν πολλά περιστατικά με κυριότερα τα κάτωθι :
  • To 1902 εξαφανίζεται και ανακτάται ανέπαφο και άνευ πληρώματος το πλοίο Freya.
  • Το 1918 χάνεται ένα αμερικανικό πλοίο με 300 επιβαίνοντες.
  • Το 1945 βρίσκουμε το πλήρωμα του Fort Lauderdale να ψάχνει πέντε αεροσκάφη που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση (η θρυλική πτήση 19). Η τελευταία επικοινωνία μεταξύ πλοίου και αεροσκαφών ήταν η μαρτυρία των πιλότων ότι τα όργανα των αεροσκαφών τρελάθηκαν. Κατόπιν αυτού, αεροσκάφη και πλήρωμα εξατμίστηκαν!
  • Το 1968 εξαφανίζεται το αμερικανικό πυρινοκίνητο υποβρύχιο Scorpion. Αν και το ναυάγιό του ανακαλύφθηκε οι αιτίες της βύθισης αλλά και της εξαφάνισης παραμένουν ανεξήγητες.
  • Το 1955 χάνεται και ανακτάται ανέπαφο το ιδιωτικής χρήσης γιοτ Connemoraly.
  • Το 1973 χάνεται το φορτηγό (20000tn) πλοίο Anita μαζί με τα 32 μέλη του πληρώματος.
Στην λίστα του ο Quasar παραθέτει τα στοιχεία της Αμερικανικής ακτοφυλακής που αναφέρουν μεταξύ άλλων 55 χαμένα πλοία στο διάστημα μεταξύ 18-10-1999 και 31-12-1999 και 80 μεταξύ 01-01-2000 και 24-09-2000.
Οι πρώτες περιγραφές(αν εξαιρέσουμε την Οδύσσεια και τα Ορφικά ως μη ιστορικές καταγραφές) παρουσιάζονται τον 15ο αιώνα από τον Κολόμβο. Το θέμα εμφανίζεται πρώτη φορά στην ειδησιογραφία το 1950 (Jones - Associated Press) ωθώντας πολλούς (κυρίως καιροσκόπους και σκανδαλοθήρες) να ερευνήσουν το θέμα. To 1952 o Sand γράφει στο Fate για τις ανεξήγητες θαλάσσιες τραγωδίες δίνοντας συγκεκριμένη έκταση στο γεωγραφικό χώρο.To 1954 o Wilkins εκδίδει εκτός των άλλων και την απώλεια των 5 αεροσκαφών(πτήση 19) που επίσης ανέφεραν στα βιβλία τους οι Kehoe & Jessup ένα χρόνο μετά  και ο Titler το 1962.Η περιοχή μένει ανώνυμη ως τη δημοσίευση του  Gaddis (Argosy -1964) ο οποίος για πρώτη φορά έδωσε τον όρο «το τρίγωνο των Βερμούδων».Έκτοτε οι θρύλοι οργίαζαν ως το 1975 που ο Κούσε δήλωσε ότι οι εξαφανίσεις που καταγράφονται στο σημείο σε καμμία περίπτωση δεν υπερβαίνουν όσες καταγράφονται σε άλλα σημεία. Το 1969 ο Spencer εκδίδει το πρώτο εξολοκλήρου αφιερωμένο στο τρίγωνο βιβλίο, το "Limbo of the Lost".Το 1974 ο Berlitz κυκλοφορεί το "The Bermuda Triangle".
Υπάρχουν άνθρωποι που επεβίωσαν της "ανεξήγητης" περιπέτειας οι οποίοι μαρτυρούν ότι ξαφνικά τα γυροσκόπια γυρνούσαν γύρω-γύρω,χάθηκε ο ορίζοντας, άλλαξαν απότομα οι καιρικές συνθήκες, πυκνή ομίχλη σκέπασε τα πάντα, επεσήμαναν την ύπαρξη θολών δεσμίδων δυνατού φωτός αγνώστου προελεύσεως και υψηλά κύματα που ορθώθηκαν από το πουθενά. Θαρρώ πως αυτούς δεν τους καλύπτει η αρκετά διαδεδομένη άποψη ότι την περιοχή στοιχειώνουν οι ψυχές των πνιγμένων ναυτικών ή ακόμη και των εξαθλιωμένων δούλων της Αμερικής!
Τί συμβαίνει τελικά εκεί ? Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 άρχισε να διαδίδεται η θεωρία (που απεδέχθη από Αυστραλούς επιστήμονες λίγο μετά το 2000) των φυσαλίδων μεθανίου (ένυδρο αέριο). Η υποθαλάσσια περιοχή πράγματι σφύζει μεθανίου (όπως άλλωστε και η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγγλίας και Ευρώπης). Λέγεται λοιπόν ότι ο συνδυασμός νερού και μεθανικών αλάτων με τη μορφή φυσαλίδας, είναι ικανός να βυθίσει στιγμιαία ένα πλοίο ενώ αφού εξατμιστεί και περάσει στον αέρα δύναται να καταρρίψει αεροσκάφος. Οι Αυστραλοί παρουσίασαν τη φυσαλίδα αυτή σε σχήμα μπολ. Σαν μια χούφτα δηλαδή γεμάτη νερό. Το δημοσίευμα του American Journal of Physics (που στηρίζεται από ηλεκτρονικές προσομοιώσεις) ήρθε να καταρρίψει το σχήμα παρουσιάζοντας τις φυσαλίδες στο ίδιο σχήμα αλλά ανάποδα. Σαν ένα μισοφέγγαρο με την επίπεδη πλευρά του προς τα κάτω.
Πολλοί μιλούν για μία χωρο-χρονοπύλη (σκουληκότρυπα) η οποία ρουφά πλοία κ’ αεροσκάφη (δεν πιστεύω ο Einstein να διαφωνούσε με αυτό)  .Κάποιοι λένε πως πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, τουριστικό και εμπορικό κόμβο (είναι πράγματι) όπου η συχνότητα των ταξειδίων επιτρέπει τον αριθμό των "ατυχημάτων". Κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο. Άλλωστε και στην περιοχή μεταξύ Πορτογαλίας και Αζόρων συμβαίνουν μυστήριες εξαφανίσεις. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν διάφορα συντρίμμια που ανακαλύπτονται κατά καιρούς σημειώνονται στα αρχεία «εξαφανίσεων» ώστε να κλείσουν οι αντίστοιχες υποθέσεις ή αν εξετάζονται επαρκώς ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Άλλοι λένε πως μιλάμε απλά περί συμπτώσεων, άποψη λογικοφανής και μάλιστα υποστηριζόμενη από μεγάλα διεθνή ασφαλιστικά δίκτυα που δηλώνουν πως στην εν λόγω περιοχή δεν παρουσιάζονται περισσότερα ατυχήματα από άλλες. Μεγάλη μερίδα (κυρίως Αμερικάνων) πιστεύει ότι στην περιοχή περιφέρονται ή διατηρούν υποθαλάσσια βάση εξωγήινοι οι οποίοι απαγάγουν σκάφη και πλήρωμα.  Ένθερμα υποστηρίζεται η θεωρία πως εκεί βρίσκεται βυθισμένη η Ατλαντίδα και όργανα που έκαναν χρήση μαγνητικής ενέργειας εκπέμπουν σε άτακτα χρονικά διαστήματα κάποιας μορφής ακτινοβολία (υπάρχουν και φήμες ύπαρξης φωτογραφιών από δορυφόρους που απεικονίζουν κτίσματα στον βυθό της περιοχής -πυθμένας βάθους έως και 7000mt). Όσο απίθανο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο το επιτυχημένο πείραμα Χάτσισον (που έκαναν γνωστό στην Ελλάδα οι "Πύλες" -pyles.tv) αποδεικνύει πως μία τέτοια συσκευή είναι εφικτό να υπάρχει (χωρίς φυσικά να αποκλείει το ίδιο αποτέλεσμα ως απόρροια φυσικών φαινομένων).
Ποιος λέει αλήθεια ? Οι επιστήμονες που υποστηρίζουν (χωρίς να εξηγούν γιατί και πώς) ότι το μαγνητικό πεδίο της περιοχής διαφέρει και αν τα όργανα πλοήγησης ρυθμιστούν σωστά ουδείς θα χάνει τον ορίζοντα ή το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό που διατυμπανίζει ότι παρακολουθεί το μαγνητικό πεδίο του τριγώνου χωρίς να καταγράφει ανωμαλίες ή διακυμάνσεις(θεωρία που υποστηρίζει και ο γεωλόγος Δρ.Κέριτζ) ? Οι σκεπτικιστές που θέλουν τα θαλάσσια (υπόγεια και επιφανειακά) ρεύματα να παρασύρουν ή να βυθίζουν τα συντρίμμια ώστε να αδυνατούμε να τα εντοπίσουμε ή όσοι αναρωτιούνται πώς γίνεται μέσω δορυφόρου να μπορεί και η κουτσή Μαρία να δει το σπασμένο τζάμι του παραθύρου της αλλά οι έχοντες και κατέχοντες τα μέσα να μη μπορούν (ή να μη θέλουν) να εντοπίζουν ένα σκάφος στον Ατλαντικό ? Όσοι επιμένουν ότι οι απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίες προκαλούν ομίχλη, καταιγίδες και κυκλώνες ή όσοι ρωτούν χωρίς να παίρνουν απάντηση πότε συμβαίνει αυτό, πώς και γιατί αδυνατούμε να το προβλέψουμε ? Οι σεισμολόγοι που επιμένουν πως η περιοχή βάλλεται από συχνές υποθαλάσσιες σεισμικές δονήσεις που προκαλούν τεράστια κύματα ή εκείνοι που αδυνατούν να συνδυάσουν ναυάγια με καταγεγραμμένους σεισμούς και αναρωτιούνται πώς ένας σεισμός επηρεάζει μία πτήση ? Οι επιζήσαντες που μαρτυρούν "φως από το πουθενά μες την ομίχλη ή οι μετεωρολόγοι που αναλύουν το φαινόμενο St. Elmo (στατικός ηλεκτρισμός που φωτίζει το περίγραμμα των σωμάτων ύλης)? Ο Brown που υποστηρίζει πως τώρα (όπως και στο παρελθόν) αντιστρέφεται το μαγνητικό πεδίο της γης εκκινώντας από το τρίγωνο ή εγώ που αναρωτιέμαι πόσα χρόνια συνθέτουν αυτό το "τώρα" ?
Έχω γράψει τόσες φορές τη λέξη "τρίγωνο" που αναπόφευκτα το μυαλό μου πάει σ'έναν άλλον ομοειδούς σχήματος θαλάσσιο χώρο.Αυτόν που σχηματίζεται μεταξύ Ακροπόλεως Αθηνών, Σουνίου και Αφαίας Αιγίνης. Αφήνω το μυαλό μου να οργιάσει λέτε ? Έχει γίνει κάποια αρχαιολογική ανασκαφή σε Βερμούδες,Puerto Rico και Miami που να μου αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν παρόμοιου τύπου ναοί εκεί?  Δε νομίζω !

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID