BREAKING NEWS
latest

Άνδρες και γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι;


Νέα Υόρκη: Τελικά ίσως άνδρες και γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι. 

Η έλξη είναι συχνή μεταξύ φίλων του αντίθετου φύλου και τα συναισθήματα αυτά ενδεχομένως να κάνουν την φιλία επιβαρυντική αντί για ωφέλιμη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social and Personal Relationships

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν «Eau Claire» μελέτησαν 88 φοιτητές, άνδρες και γυναίκες. Οι εθελοντές έφεραν στο εργαστήριο και ένα φίλο αντίθετου φίλου και ερωτήθηκαν για το συγκεκριμένο είδος φιλίας. 

Βαθμολογήθηκε το επίπεδο έλξης προς το φίλο σε κλίμακα από το 1 έως το 9. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες βαθμολόγησαν την έλξη προς την γυναίκα φίλη τους με 5, ενώ οι γυναίκες με 4. Άνδρες και γυναίκες ανέφεραν όμοια επίπεδα έλξης προς τους φίλους αντίθετου φύλου, ανεξάρτητα αν είχαν ερωτική σχέση ή όχι. 

Όταν ερωτήθηκαν για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του φίλου αντίθετου φύλου: το 47% των γυναικών (18-23 ετών) χαρακτήρισαν την έλξη ως το κόστος της φιλίας με άνδρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν 22%. 

Η φιλία με άτομα του αντίθετου φύλου είχε αρνητικές επιπτώσεις και στην σχέση του ατόμου. Στη μελέτη, το 38% των γυναικών και το 25% των ανδρών (27-50 ετών) δήλωσαν ότι η ζήλια του/της συντρόφου ήταν το κόστος της διατήρησης της φιλίας με άτομο αντίθετου φύλου. 

Επιπλέον, όση περισσότερη έλξη αισθάνονταν μεταξύ τους οι φίλοι αντίθετου φύλου, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι αισθάνονταν από την ερωτική τους ζωή. 

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η αλληλεπίδραση με άτομο του αντίθετου φύλου αυτομάτως κινητοποιεί στρατηγικές ζευγαρώματος που προϋπάρχουν εκατοντάδες χρόνια πριν. 

«Οι στρατηγικές ζευγαρώματος ενδεχομένως να επηρεάζουν την εμπλοκή του ατόμου σε φιλίες με το αντίθετο φύλο, καθώς και την ακούσια ύπαρξη συναισθημάτων προς άτομα του αντίθετου φύλου ενώ συνειδητά η σχέση είναι πλατωνική», διευκρινίζουν οι επιστήμονες. 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID