Σάββατο

Έτσι κατασκευάστηκε η Tower Bridge: Η περίφημη γέφυρα του Λονδίνου



Φωτογραφίες που δείχνουν τον τρόπο κατασκευής της... Tower Bridge στο Λονδίνο, είχε στην κατοχή του ανώνυμος συλλέκτης. Αυτό το βικτωριανό αριστούργημα θεωρείται ένα από τα σύμβολα της Αγγλικής πρωτευουσας και αποτελεί κατασκευαστικό θαύμα.

Υπέροχες φωτογραφίες μιας ιστορικής γέφυρας γοτθικού στίλ έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της εφευρετικότητας της μηχανικής της εποχής.



Οι μοναδικές φωτογραφίες χρονολογούνται από το 1892 και δείχνουν το πώς κατασκευάστηκε η γέφυρα σύμβολο του Λονδίνου.


Αυτό το εντυπωσιακό δείγμα βικτοριανής μηχανικής ολοκληρώθηκε το 1894. Οι γοτθικού ρυθμού πύργοι και η γέφυρα που τους ενώνει, υποστηρίζουν το μηχανισμό που ανυψώνει τη γέφυρα για να περνούν μεγάλα πλοία σε ειδικές περιπτώσεις. Η γέφυρα στεγάζει ένα μουσείο, με εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορία της.


Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πέρα από τη θέα, την ατμομηχανή που κινούσε τον ανυψωτικό μηχανισμό μέχρι το 1976, οπότε το σύστημα έγινε ηλεκτρικό


Σε συνέντευξη του στη Βρετανική Daily Mail, ο Peter Berthoud ειδικός στην ιστορία του Λονδίνου, και ξεναγός της γέφυρας δήλωσε τη χαρά του γι’ αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν πως κατασκευάστηκε η γέφυρα.



Σύμφωνα με τον ξεναγό, ο αρχιτέκτονας της γέφυρας Horace Jones, αρχικά ήθελε να να επενδύσει τη γέφυρα με τούβλο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής της πέθανε και τον διαδέχθηκε ο John Wolfe-Barry που αποφάσισε να επενδυθεί η γέφυρα με πέτρα.

Τις φωτογραφίες είχε στην κατοχή του ένας 59χρονος ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Η Γέφυρα του Πύργου ή αλλιώς Γέφυρα του Λονδίνου όπως είναι σήμερα:


Και το βράδυ φωτισμένη:

travelstyle.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: