Τετάρτη

«Πνίγηκαν» πάλι Μάνδρα και Νέα ΠέραμοςΤον εφιάλτη του 2017 ζουν για άλλη μια φορά κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα, καθώς εξαιτίας οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ώρες, μετέτρεψαν τους δρόμους των περιοχών αυτών σε ποτάμια από λάση και φερτά υλικά.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια. Στη Μάνδρα βρίσκονται σωστική λέμβος και ερπυστριοφόρο όχημα.

Συνολικά επιχειρησαν για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας, οι δρόμοι κατέβαζανν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονται στην περιοχή αλλά και κάδους απορριμμάτων, ενώ πολλά φερτά υλικά έρχονταν από τον χείμαρρο της Θήβας.Οι καταστηματάρχες, πολλοί από τους οποίους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται πριν λίγους μήνες, έχουν πανικοβληθεί και βρίσκονται ήδη στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ακολούθησαν μετά από τις φονικές πλημμύρες του '17 και οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους ακόμα και τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα, φαίνεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός ανησυχεί τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών που έχουν ήδη δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Δριμύ κατηγορώ από τη ΝΔ

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Kαι προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».


tanea.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: